Serumi, ekstenzije, lash lifting... Što odabrati?

Serumi, ekstenzije, lash lifting... Što odabrati?

Ekstenzije, serum, Lash lift, maskara.... što je najbolje? Izbor je Vaš.

Koji su to sve tretmani za trepavice dostupni na tržištu?

Koji odabrati i u konačnici biti zadovoljan?

Danas pišem o svim (aktualnim) tretmanima za trepavice, s ciljem da Vam olakšam odabir.

Pa krenimo ....

 

Ekstenzije trepavica:

Tretman u kojem na jednu prirodnu trepavicu lijepimo jednu individualnu ili snopić ekstenzija (koje "proizvodi" tehničar, a ne uzima gotove iz kutiji), s ciljem da se produlje i proguste prirodne trepavice. Tretman traje oko dva sata i možete ga dobiti samo u salonima. Ne možete ih napraviti sami ili kod kuće (savjet: ni ne pokušavajte).

Razlikujemo individualne i volumenske.

Individualne proizvode prirodniji efekt i namijenjene su svima onima koji ne žele više koristiti maskaru, odnosno istu nanositi i skidati svakodnevno.

Volumenske proizvode glamurozniji efekt i mogu biti od prirodnijih do eksra gustih, a to ovisi o kvaliteti prirodnih trepavica i željama klijenata.

Ukoliko su pravilno ugrađene od strane Lash tehničara, ekstenzije ne mogu uništiti prirodne trepavice, jer one same ispadaju svakodnevno 1-3, bez obzira na to da li je na njima ekstenzija ili ne.

Na nadopunu je potrebno ići 1-2 puta mjesečno i tretman košta od 150kn (nadopuna) do 600-800kn za prvu ugradnju.


Lash lifting

"Novi" tretman na tržištu koji je namijenjen za sve one:

- koje ne vole i ne žele nositi ekstenzije

- imaju prirodno ravne i svijetle trepavice i htjele bi ih uviti

- žele odmoriti od ekstenzija

- žele nahraniti i opraviti svoje trepavice

U ovom tretmanu koristi se nekoliko tekućina pomoću kojih se prirodne trepavice omekšavaju, uvijaju, po potrebi hrane keratinskom njegom i bojaju, te naposljetku dobivamo uvijenije, tamnije i uočljivije prirodne trepavice. Kod ovog tretmana nemamo nikakvih dodataka na našim trepavicama osim tekućina koje se upiju u dlaku u roku od 24 sata. Poslije ovog tretmana je dozvoljeno koristiti maskaru, masne kreme, spavati glavom u jastuku, trljati oči... - sve ono što s ekstenzijama nije dozvoljeno.

Tretman traje oko sat vremena i cijene variraju od 150-300-600kn ovisno o tome koje sve preparate i tretmane želite. Lash lifting ne može uništiti prirodne trepavice, a tekućine se mogu držati vremenski dulje od minivala. Radi se isključivo profesionalno i samo u salonima.


Minival trepavica

Starija tehnika uvijanja prirodnih trepavica (postupak sličan Lash liftu, ali po mnogo toga različit) prilikom koje se koriste razni preparati jakog mirisa (hidrogen...) koji uslijed neispravnog korištenja mogu uzrokovati oštećenje prirodnih trepavica. Tekućine imaju točno određeno vrijeme koje smiju biti aktivne na prirodnoj dlaci i tehničar mora biti izrazito oprezan prilikom rada. Ukoliko se napravi ispravno, rezultat će biti uvijene prirodne trepavice samo na vrhovima. Tekućine ne smiju dolaziti u kontakt s korijenom dlake ili kožom.

Razliku između minivala i Lash lifta možete osjetiti osjetilom njuha. Tekućine za Lash lift nemaju izrazit miris i gotovo se ne osjete, jer su većinom na bazi vode. Dok minival tekućine imaju izrazit (neugodan) miris.


Serumi za rast trepavica

Mnogo je onih koji su se nažalost "opekli" ekstenzijama trepavica i iskusili loš rad i neiskusnog tehničara. Dosta je onih koji su se nakon toga odlučili na kupovinu seruma za rast trepavica, jer oni zaista pružaju instant dobre rezultate i produljuju prirodne trepavice.  Ono što većina ne zna je sastav istih seruma i to da su većina njih na bazi kortikosteroida koji se ne preporučuju za korištenje tek tako. Isto tako, većini nije poznato to da serumi pružaju trenutan rezultat i da onda kad prirodne trepavice koje su zahvaćene istim, prirodnim putem ispadnu, nove trepavice koje rastu, NEĆE imati isti efekt. Zbog toga naravno treba kupiti još jedan serum.

Umjesto seruma preporučujemo Lash lifting ili kokosovo ulje kao prirodan preparat za obnovu dlake.

O maskari, umjetnim (jednokratnim) i parcijalnim trepavicama, mislim da nema smisla pisati, jer smatram da se o tome dovoljno zna.

Važno je znati odabrati ono što Vam treba. Ne žurite se pri izboru i savjetujte se s profesionalcima kako bi izbjegli nepotrebne komplikacije i probleme.

Nadam se da sam Vam uspjela malo objasniti i pomoći u razumijevanju...

 

Božena Ljušanin