Lunarni kalendar za beauty rituale

Lunarni kalendar za beauty rituale

Jeste li znali da su neki dani povoljniji od ostalih za razne kozmetičke zahvate i beauty rituale, pilinge tijela, tretmane lica ili skraćivanje kose?

Lunarni beauty kalendar temelji se na mjesečevim ciklusima/mijenama, te se stoljećima prema istome ravnaju žene sa ciljem da se povežu i usklade sa prirodom i svojim vlastitim prirodnim ciklusima, te da budu u zdravoj harmoniji sa svojom izvornom Yin ženskom energijom.

Najinteresantnija činjenica vezana uz beauty lunarni kalendar je upravo ta da nam on daje smjernice kada ulazimo u energetski najpovoljniji period/razdoblje za vrijeme kojeg možemo postići najbolji efekat i izvući maksimum od nekog beauty tretmana.

Naime, vjeruje se da je Mjesec ženski saveznik njene osobne moći, snage i osnovnih cikličnih ritmova prirode i života. Usklađivanjem vlastitih beauty rituala sa mjesečevim fazama pojačavamo efekat samog tretmana ukoliko ga radimo u skladu sa određenim mjesečevim ciklusom.

Mladi Mjesec, mlađak / novi Mjesec

~Waxing Moon~

(hidratacija, njega i obnova kože, regeneracija)


U periodu mladog mjeseca, tj. u fazi perioda mlađaka, te za vrijeme i tijekom rastuće faze do svog maksimuma, vjeruje se da je taj mjesečev ciklus idealan za sve tretmane pomlađivanja, anti-aging tretmane, hidrataciju kože, uključujući tretmane čišćenja lica i intenzivniju obnovu kože, i općenito nadopunu zdravlja kože.

Upravo ova mjesečeva faza je savršena i za kućnu uporabu hidratantnih maski, pakunga i tretmana za njegu kose ili masažu esencijalnim uljima. S obzirom da koža i kosa u ovom periodu najviše upijaju, pa samim time dostižu i svoj maksimalni potencijal.

undefined

Zimski Mjesec, padajući / stari Mjesec

~Wanning Moon~

(piling, čišćenje, detoksikacija)

Nakon što je Mjesec dosegao svoj puni ciklus i potencijal, slijedi period opadanja točnije zimovanja. Zimski Mjesec započinje svoje opadanje sve do mlađaka, pa je ovo vrijeme vrlo pogodno za pročišćavanje organizma od nakupljenih toksina, detoksikaciju organizma, zamatanje i “uklanjanje” stare kože pilingom, anticelulitne tretmane i općenito osvježenje kože. Idelano je izbaciti toksine putem znoja u sauni, termo deci, slanim kupkama, maskama od gline i tretmanima zamatanja.


Pun Mjesec / uštap

~Full Moon~

(odstranjivanje dlačica i depilacije)

Za vrijeme punog Mjeseca tjelesna percepcija boli je znatno pojačana, pa se ne preporučuje raditi tretmane poput depilacije, uređivanja obrva i slične. Svakako se vjeruje da je ponovni rast dlačica smanjen u periodu opadanja mjeseca / wanning Moon, nakon uštapa do ponovnog mlađaka. Optimalno vrijeme za čupanje dlačica ili skraćivanje kose bilo bi nekoliko dana nakon punog Mjeseca kada je percepcija boli oslabljena, a ponovni rast potisnut fazom punog Mjeseca.

Ukoliko želite potaknuti vašu kosu ili obrve da rastu duže ili snažnije, svoj termin u salonu rezervirajte za vrijeme mladog Mjeseca, tj. u danima, kada je Mjesec u svojoj najjačoj fazi i snazi. Ukoliko vam kosa ili dlačice rastu prebrzo pa ih prirodno želite usporiti, depilirajte se odmah netom nakon punog Mjeseca.


Ravnajte se prema lunarnom kalendaru i jedan od svojih beauty tretmana iskušajte za vrijeme mladog Mjeseca tijekom naredna dva mjeseca. Zatim isto ponovite tijekom padajućeg Mjeseca pa budite slobodne same usporediti rezultate.

Sjetite se da Mjesec ostaje u svakoj fazi tri i pol dana. Stoga pratite chart koji pokazuje kada počinje i kada završava koja mjesečeva mijena.

Otkrijte magiju mjesečevih mijena u svrhu iskonske ljepote...

undefined

Damira Broz 
Vlasnica i voditeljica AyA - holističkog beauty studia