Koliko su kraće trepavice nakon ekstenzija trepavica?

Koliko su kraće trepavice nakon ekstenzija trepavica?

99 od 100 žena barem je jednom razmišljalo ili upitalo svog tehničara neko od  ovih pitanje.

  • Hoće li moje trepavice biti uništene nakon ekstenzija trepavica?
  • Koliko dugo traje oporavak?
  • Što trebam koristiti da bi se moje trepavice oporavile?
  • Kako to da ekstenzije uništavaju prirodne trepavice?
  • Zašto ugradnja traje toliko dugo?
  • Zašto moram na nadopunu svakih 2-3 tjedna?
  • Koja je razlika između prirodne i svilene dlake?

 

Nisu neobična ova pitanja. Nisu ni neutemeljena. Pogotovo nisu glupa ili nezanimljiva.

Dapače, pitanja su ovo na koja bi svaki pravi (licencirani) tehničar morao znati dati pravi odgovor. Kada bi svi to znali, mnogo toga bi bilo puno jasnije.

Danas odgovaram na sva ova pitanja. Nadam se da će Vam malo pomoći da razbijete strah i predrasude, ali i da znate prepoznati dobrog od lošeg tehničara.

 

1. Hoće li moje trepavice biti uništene nakon ekstenzija trepavica?

Pravilna tehnika ugradnje trepavica radi se tako da se na jednu prirodnu trepavicu lijepi samo jedna ekstenzija ili jedan snop ekstenzija koji je težinom podnošljiv i ne otežava prirodnu trepavicu. Ako se tehničar pridržava pravila ugradnje i ne pretjeruje s ljepilom i količinom trepavica, ekstenzije ispadaju zajedno s prirodnim trepavicama. Morate znati da svakodnevno "gubimo" 1-3 prirodne trepavice. Jednako kao što dnevno izgubimo do 100 dlaka kose. U ovom slučaju (koji bi trebao jedini postojati, ali nažalost nije) prirodne trepavice NE mogu biti uništene! Ako se tehničar ne pridržava pravila ugradnje, a klijent pravilnog održavanja, onda sigurno pričamo o uništavanju prirodnih trepavica.

Pravilo je jednostavno:

Ako su Vaše trepavice nakon ekstenzija ostale "normalne", pronašli ste dobrog tehničara.  Ako su vidno kraće, rijetke ili ih uopće nema, onda je jasno sve.

 

2. Koliko dugo traje oporavak?

Ukoliko pričamo o pravilnoj ugradnji, a da pritom ne ubrajamo onaj "dojam" da su trepavice kraće, jer tako nakon skidanja ekstenzija mora izgledati radi navike, potrebno je 0 dana za oporavak. Ponavljam, trepavice neće biti uništene. Da bi trepavica niknula i izrasla i u konačnici ispala, potrebno je cca. 90-120 dana. Ako su trepavice potpuno oštećene, toliko je otprilike potrebno da se vrate u prvobitno stanje. Ako ih ima, ali su kraće, rijetke i vidno uništene, računajte oko 2 mjeseca. Također savjetujemo da promijenite tehničara.

 

3. Što trebam koristiti da bi se moje trepavice oporavile?

U pravilu nije potrebno "obnavljati" trepavice. Naše tijelo to čini samostalno. Trepavice služe za zaštitu očiju i sigurno bez njih ne možemo. Ako su vam trepavice uništene potrebno je samo strpljenje i one će kroz 2,3 mjeseca ponovo biti tu. Jedino što predlažem je da ih navečer (nikako po danu i na sunce) namažite kokosovim ili ricinusovim uljem da bi ih dodatno nahranili i tako poboljšali. Serum za rast trepavica izbjegavajte!


4. Kako to da ekstenzije uništavaju prirodne trepavice?

Ponavljam, nisu ekstenzije te koje uništavaju prirodne trepavice. Pogrešna tehnika i neznanje tehničara, ali i pogrešno održavanje trepavica su glavni krivci za uništavanje. Raspitajte se gdje otići na tretman!

 

5. Zašto ugradnja traje toliko dugo?

Kao što sam rekla, na jednu prirodnu trepavicu lijepimo po jednu ekstenziju ili jedan snop ekstenzija. Prosječno, na jednom oku imamo cca. 100 prirodnih trepavica. Ukupno oko 200-300, ponekad i više prirodnih trepavica. Volumenski snopići IZRAĐUJU SE RUČNO i to traje. Sama tehnika lijepljenja svake trepavice traje. Otprilike 20-30 sekundi za jednu trepavicu, često i dulje. Što znači minimalno 50 minuta po oku + priprema trepavica.  Ako traje mnogo kraće, uzimamo u obzir tehničare koji rade dugo ovu tehniku (isključivo oni) onda može biti kraće za 15-20 minuta.  Ako ugradnja traje 45 minuta, možete biti sigurni da se radi o krivoj tehnici rada!

 

6. Zašto moram na nadopunu svakih 2-3 tjedna?

Spomenula sam da dnevno ispadne 1-3 prirodne trepavice, a da ih imamo oko 100 po oku. 7 dana = 21 trepavica. 21 dan = 63 trepavice. Više od 60% trepavica ispadne nakon 3 tjedna PRIRODNIM PUTEM. Ne ispadaju trepavice brže zbog ekstenzija. Samo ih tada malo bolje uočavamo.

 

7. Koja je razlika između prirodne i svilene dlake?

NIKAKVA! Trepavice od prirodne ili svilene dlake ne postoje (na našem teritoriju). Postoje samo sintetičke trepavice različitih duljina, čvrstoća i zakrivljenosti i potrebno ih je znati koristiti i pravilno primjenjivati na klijenticama. Ne nasjedajte na marketinške fore o takvim trepavicama. Pravi tehničar ne treba takvu reklamu da bi privukao klijente.

 

Imate li neka dodatna pitanja koja Vas "muče"?

Slobodno nam postavite pitanje.

E-mail: edukacija.bolash@gmail.com

Bo Lash Blog & studio za ekstenzije trepavica

Božena Ljušanin