Kako pripremiti kosu za visoke ljetne temperature?

Kako pripremiti kosu za visoke ljetne temperature?

Uz tijelo i lice, prije ljetnih mjeseci potrebno je i kosu pripremiti za visoke temperature koje često, ukoliko je pravilno ne zaštitimo, ostavljaju našu kosu suhom, beživotnom i sklonom lomljenju. 
A, kako često pod utjecajem sunca izgubi i svoj zdrav sjaj, potrebno ju je i pravilno njegovati.


undefined


Prije izlaganja suncu savjetujemo, uz posjet frizeru, i njegovanje kose zaštitnim preparatima s UV filterom. Možete odabrati ili sprej za kosu ili omiljeni šampon, a svakako je poželjno i korištenje ulja za kosu, koje ćete nanijeti na vrhove kose kako biste spriječili pucanje i dobili zdrav izgled.


undefined


Nikako nemojte zaboraviti na hidrataciju kose. Odlična maska za kosu, bilo da ju kupite ili napravite sami, dubinski će hidratizirati vašu kosu, a ako niste ljubitelj maski odaberite kokosovo ili arganovo ulje. 

Prirodne maske za kosu koje možete napraviti i sami!


undefined


Maska za njegu isušene kose
Zagrijte 4 žlice maslinovog ulja u mikrovalnoj pećnici na 20 sekundi i pomiješajte s 2 žlice meda.  Pustite da se ohladi na mlaku temperaturu i nanesite na kosu. Stavite kapu za tuširanje i držite masku oko 20 minuta. Isperite i šamponirajte kosu na uobičajeni način.

Maska za sjaj kose
Pomiješajte 3 žlice maslinovog ulja i 1 avokado i zagrijte na blagu temperaturu. Nanesite na kosu i masku držite 30 minuta. Isperite na uobičajeni način.

Maska za volumen kose
Pola čaše piva nanesite na čistu, svježe opranu i mokru kosu. Neka stoji 15 minuta, a zatim isperite samo vodom. Osušite kosu i stilizirajte na uobičaje način.

Fotografije: Free photos
Autor: Extravagant