Afričke pletenice - hit ljeta s popustom u Mickey salonu

Afričke pletenice - hit ljeta s popustom u Mickey salonu

Kada su afričke pletenice u pitanju, na riječkom području to znači samo jedno - Frizerski salon Mickey i Mirjanu Klić, njegovu vlasnicu. Upravo Mirjana je riječka alfa i omega u pletenju pravih, kvalitetnih afričkih pletenica uz koje ćete imati savršenu frizuru od 2 do čak 6 mjeseci, istovremeno omogućujući vašoj kosi uvijek dobrodošao odmor i oporavak.

Mirjana je umijeće pletenja afričkih pletenica učila iz prve ruke - od iskusne Nigerijke koja joj je prije povratka u rodni kraj prenijela stečeno znanje i iskustvo. Danas su iza nje tisuće ispletenih pletenica, kao i brojni zadovoljni klijenti.

undefined

"Pletenice se izrađuju tako da se u vašu kosu upliću pramenovi dodatne sintetičke kose. Koristimo kosu vrhunske kvalitete, stoga su pletenice savršene i nakon nekoliko mjeseci. Kompletan proces izrade pletenica traje oko 12 sati, ovisno o količini kose, uz neizostavne pauze. Po završetku pletenja, slijedi uređivanje pletenica i fiksiranje što traje oko pola sata. Naše pletenice imaju prirodne završetke, a kako se ne bi otplitale pletenice se umaču u vrelu vodu i zbog kvalitetne kose koju koristimo, ta kosa zadržava svoj novonastali položaj i ostaje fiksirana svo vrijeme do skidanja pletenica. Zato nam nisu potrebne niti gumice, niti paljenje vrhova, kako to neki prakticiraju", objašnjava nam Mirjana. 

undefined

Jedna od predrasuda vezana za afričke pletenice jest da oštećuju kosu.

"Sve ovisi o načinu na koji osoba koja plete upliće dodatnu kosu u vašu. Imam tu sreću da sam naučila raditi pletenice na način koji je potpuno siguran za vašu kosu. Nevjerojatno je kako je kosa nakon skidanja pletenica sjajna i zdrava. Naravno, u prilog tome ide da je svo vrijeme ona bila unutar pletenice zaštićena od svih namjernih ili nenamjernih oštećenja kao što su: feniranje, peglanje, tapiranje, sunce, vjetar i sl. Bojanje izrasta je dozvoljeno, ali izbjeljivanje nije. Kosa bude zahvalna kada joj date malo predaha", kaže Mirjana, dodajući da je iznimno bitno i da stručnjak na kraju raspliće pletenice, jer nestručno rasplitanje ih doista može oštetiti.

undefined

Srećom, u Frizerskom salonu Mickey i iskusnim Mirjaninim rukama straha nema, a dobra je vijest da su afričke pletenice tijekom proljeća na popustu. 

"Cijena za ožujak s popustom iznosi 1880 kuna, a za travanj 2000 kuna. Nakon toga kreće sezona i puna cijena iznosi 3000 kuna. No, za rezervacije napravljene do 1.4. osiguravamo popust na sezonsku cijenu pletenica u iznosu od 500 kuna", rekla nam je Mirjana.

undefined

Autor: Extravagant