Žene, ne nježnije, ne slabije, već jake! Možemo sve i to - u štiklama!

Žene, ne nježnije, ne slabije, već jake! Možemo sve i to - u štiklama!

Volim pisati motivacijske tekstove za žene iz puno razloga. Najviše zbog toga što s godinama postajem sve više feministički nastrojena. Nekada me nije bilo briga za probleme ostalih žena, a danas znam da je jako bitno davati i primati podršku. Smatram da to život čini smislenijim i zaokruženim. Žene se često prikazuje kao ljubomorna bića koja ostale pripadnice vlastitog spola doživljavaju samo kao konkurenciju. Natjecanja smo ostavile u srednjoj školi. Sada su tu razumijevanje, lijepe riječi, učenje od drugih i savjeti koje imamo jedna za drugu. Možda sam dosadna s ponavljanjem, ali to dolazi s godinama…ta zrelost, unutarnji mir, prihvaćanje sebe pa samim time i drugih.
Iako smo se odavno izborile za vlastita prava, danas nas često degradiraju, malim sitnicama pokazuju da smo slabije ili da su naša mišljenja i rad manje vrijedni. Nameću nam potrebu da budemo dopadljive i seksualno privlačne muškarcima. Jer ponekad mi se čini da muškarci misle kako bi to trebao biti smisao onoga što jesam. Nedavno mi je za vrijeme posla prišao muškarac i važno rekao: “Znaš, meni to uopće nije privlačno, ti mišići.” Ne razumijem, niti on meni nije bio privlačan. Cilj mi je sviđati se samo sebi. Moji mišići su na neki način izjava onoga što ja jesam, ono čime se borim protiv predrasuda. Volim misliti da se na taj način borim protiv strereotipa, jer mogu biti nježna majka i istovremeno jača od većine muškaraca. Mogu biti mišićava i ženstvena u haljini. Volim vjerovati da svi mogu biti ono što žele biti, bez tuđeg mišljenja koje nisu tražili. A najviše volim naglašavati kako su žene jači spol, ne nježniji, ne slabiji. Jer budimo realne, niti jedan muškarac ne bi preživio ulogu samohrane, zaposlene majke troje djece. A mi to možemo! Možemo sve što mogu oni i to u štiklama. Ponoviti ću još tisuću puta da žene mogu biti sve što požele, a isto učim svoju desetogodišnju kćer.


undefined

Nova godina, novi početak, novi ciljevi i puno prilika za napredak i rast. Brinite o svome tijelu, pazite na svoje psihičko zdravlje i sreću. Svoju snagu pronađite u sebi, budite sami sebi uzor i nazdravite svojim uspjesima, zaslužile ste!

Hvala našoj teretani Terminal 7 i Proteini.si