Move and Shine -  Što jesti na poslu?

Move and Shine - Što jesti na poslu?

Je li vam ikad bilo dosta svih gradskih gužvi, riječkih kiša i uredskog ogovaranja? Poželite li prerasti granice grada, kupiti starinu, otići živjeti u selo na osamu i baviti se vrtom? Imati kozicu kao kućnog ljubimca? Trčati rosnim livadama držeći muškarca svog života za ruku, dok vaše milo djetešce bere trešnje? Idila?

Jea vrjat.

Nastavite maštati, snovi nisu nikad naudili nikome. No u stvarnosti, život na selu izgleda puno drugačije. Surov je i naporan to stil preživljavanja jednako kao i onaj gradski, samo na drugi način. Ono što je gradskoj djevojci puno lakše učiniti, je pokušati probiti granice svojih navika, ne napuštajući svoje stanište.

Kako je naša tema uvijek zdravi lifestyle, prehrana i pokret, tako ćemo i danas pisati o zdravlju.

 

Dati ćemo savjete o tome kako izbjeći jedenje marendi i ostalih brzih obroka iz pekara ili automata. Odgovor leži u vama, a ne u okruženju koje bi vam trebalo ponuditi rješenje.

 

1. Okruženje ste vi sami. Vi i vama slični. Počnete li se mijenjati, mijenjate i okruženje!

2. Pekare i automati nisu niknuli na svakom uglu zbog neke urote da bi vas učinili debelima, bolesnima i tromima! Tu su - jer ste ih tražili!

3. Za promjenu trebate izaći iz konvencionalnih okvira i da, trebate plastičnu jednokratnu viljušku, ili čak pravu viljušku koju ćete držati u ladici u uredu i prati redovito poslije svakog obroka. Začini; sol, ulje, ocat također mogu stanovati u vašoj ladici/pretincu, kao i šminka i dezodoransi. Ili si svaki put kod kuće napravite svježi dressing i ponesete ga sa sobom na posao.

 

Ako vas privlači permakultura i zagovornici ste one stare: Hrana se ne baca!, to ne znači da trebate biti kompostara koja će svaki put smazati ostatke s tanjura vaše djece. Meso koje vam je ostalo od nedjeljnog ručka nareckajte na tanke landice i skupa s nekim zelenilom ubacite u posudicu koju možete dobro zatvoreno. Na poslu sve začinite i pojedite za marendu, naočigled sviju.

 

undefined

 

U nedjelju skuhajte juhu od kosti, s junećim ili pilećim mesom. Juha može stajati u hladnjaku nekoliko dana jer se masnoće fino stvrdnu čuvajući hranjive sastojke. Svako jutro odvojite manji dio juhe koji vam stane u šejker i podgrijte. Taman će biti primjereno toplo da biste mogli to pijuckati na poslu! Takva juha odlična je za obnovu crijevne flore i toplo je preporučamo na prazan želudac, prije kave.

 

undefined

 

Blanširajte špinat, skuhajte jaja, oljuštite ih i narežite kod kuće, spremite u posudicu, začinite s malo maslinova ulja i jedite na marendi. Možda će nekome njihov miris biti neugodan, no kladim se da imate kolega čiji duhanski zadah i miris njihove odjeće smeta i vama, pa preživljavate zajedno u istom uredu.

 

undefined

 

Jednom smo mladoj srednjoškolki predlagali kako da se zdravije hrani te smo predložili da na odmoru jede jabuku umjesto Snickersa. Odgovorila je da ju je ful sram da je ekipa vidi s jabukom na hodniku. WTF?

Pitali smo je je li ekipi neugodno kad ih ona zatekne kako puše u pauzi. Odgovorila je niječno. It's a mad world!!!

Ali naš ludi svijet. I mi ga volimo na način da ga pozitivno mijenjamo!

 

Za sve upite po tom pitanju, stojim na raspolaganju!

CENTAR MIKETA

Web

Instagram

Nikole Tesle 4A

51000 Rijeka, Croatia

099/231-4613

098/387-876