Move and Shine - Palačinke bez brašna

Move and Shine - Palačinke bez brašna

Željno čekamo proljeće, a dok ne stigne, donosimo vam recept za palačinke bez brašna i šećera, ali s preljevom od jagoda koji će vas okusom podsjetiti na sunčane dane što su pred nama. Recept je za Move&shine ustupila dizajnerica nakita Barbara Ćubranić. A kako nam se bliži i Valentinovo ovo može biti ideja za slasticu kojom ćete umjesto darom razveseliti voljenu osobu. 

 

Sastojci za preljev:

500 g smrznutih jagoda

malo stevije

 

Sastojci za palačinke:

3 jaja

pola praška za pecivo

400 g svježeg kremastog sira

prstohvat soli

korica nešpricanog limuna

Po želji:

slatko vrhnje

 

Priprema: Jagode kuhati s malo stevije dok ne dobijete gusti sirup. Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka napraviti snijeg, a žutanjke dobro promiješati sa sirom, soli, praškom za pecivo i koricom limuna. Pažljivo promiješati smjesu od žutanjaka i sa snijegom od bjelanjaka. Na pleh za pečenje staviti masni papir i pomoću žlice oblikovati male palačinke. Peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok ne porumene. Kada su palačinke pečene pustiti ih da odstoje 5 minuta i tek ih tada odvojite od papira. Preliti preljevom od jagoda i po želji poslužiti s tučenim slatkim vrhnjem.

Barbara nam je otkrila da ona od ove smjese radi tijesto za lazanje. Postupak je isti, a iz sastojaka izbacite koricu limuna. Tijesto cijelo izlijte na masni papir i kada je pečeno režite ga na pravokutnike.


undefined


CENTAR MIKETA

Web

Instagram

Nikole Tesle 4A

51000 Rijeka, Croatia

099/231-4613

098/387-876