Move and Shine - Nije važno izvesti vježbu, važno je pravilno izvesti vježbu

Move and Shine - Nije važno izvesti vježbu, važno je pravilno izvesti vježbu

Nedavno su Mariju Valentiću dali da testira trend koji promovira Kim Kardashian, vježbanje s pojasom za mršavljenje. Taj trend vjerojatno prate sve one koje misle da ako nešto radi Kim Kardashian to valja. Valentić je dokazao da ne valja. Prvo što je primijetio jest da ne može pravilno disati, a disanje je primarno i najvažnije u svakoj vrsti treninga. Valentić je postao poznat kao Mister Hrvatske koji je zatim dobio ulogu u sapunici, no u međuvremenu je završio Kineziološki fakultet i postao licencirani instruktor Basic Mat Pilatesa. Dakle on je poznata osoba, ali i trener kojem se može vjerovati.
No, ima i trenera koji su završili tek jedan tečaj i odmah misle da su sposobni voditi klijente. Na sreću takvih je sve manje. A zašto treba raditi s trenerima koji stalno ulažu u svoje znanje? Jer se trendovi u fitnessu neprestano mijenjaju, neprestano se dolazi do novih saznanja i niti jedan čovjek nije isti i ne postoji savršeno zdrava jedinka. 
Nije važno izvesti vježbu, važno je pravilno izvesti vježbu, a dobar trener zna tu razliku. Slijepo praćenje trendova koje nalazimo na internetu nije dobro. Vježbati uz youtube možete tek ako vas je netko dobro naučio izvoditi pokret, a taj nije nužno ni super zgodan ni celebrity. Važnije od izgleda i karizme je to da ima znanje i obrazovanje za rad kao instruktor.

undefined

Baviti se tjelovježbom o nekom svom programu zbog svog zadovoljstva je fora dok ostaje na razini "uradi sam za samog sebe". Jedina osoba na koju će utjecati je on sam. No kada takva osoba - najčešće dobro izgledajući rekreativac, zaljubljenik u pokret - počne dijeliti savjete drugima, mora znati da na sebe preuzima odgovornost za njihovo dobro stanje. Nema li iza sebe dobro razrađen edukacijski sistem koji je funkcionirao i prije nego se dotični samozvani instruktor počeo baviti instruiranjem, takvo je vježbanje slično ruskom ruletu. 

Foto: Kristijan Vučković

CENTAR MIKETA

Web

Instagram

Nikole Tesle 4A

51000 Rijeka, Croatia

099/231-4613

098/387-876