Move and Shine - LCHF peksimeti od špinata

Move and Shine - LCHF peksimeti od špinata

Još je samo nekoliko tjedana do Božića, odnosno dana u godini kada htjeli ne htjeli pojedemo malo više. Već je i sam prosinac poznat kao mjesec kada obilazimo domjenke, pojede se koji slatkiš više, popije koja čaša vina ili žestica, a sve to sadrži kalorije, točnije ugljikohidrate. I kako na to utjecati? Možete biti karakter i piti vodu, i jesti samo ono što smijete ili možete pokleknuti pa se prepustiti. Nema u tome ništa loše, ali treba biti umjeren. U tom slučaju bar u vrijeme kada možete utjecati na svoju prehranu jedite ono što ne obiluje ugljikohidratima. 
Već smo vas upoznali s peksimetima, kruščićima bez brašna koji se brzo pripremaju. Upoznali smo vas i s LCHF kruhom. Danas smo spojili ta dva recepta i eto LCHF peksimeta od špinata. U receptu je naveden zamrznut špinat, ali još je bolje ako imate svježi, a možete ga zamijeniti i blitvom. Ovi peksimeti mogu biti doručak ili večera, a možete ih poslužiti i na druženju s prijateljima umjesto klasičnog kruha. Priznajte, ovako zeleni izgledaju baš zgodno. 

LCHF peksimeti od špinata


undefined


Sastojci:
2 šake indijskih oraščića
200 grama sezama
220 grama skute
200 grama zaleđenog špinata
2 žlice lana
Soda bikarbona
Sol po želji

Priprema: Jedna mala skuta se ubaci u blender u kojemu smo samljeli nesoljene i nepržene indijske oraščiće i sezam. Ubacimo i kockice špinata i nastavimo s miješanjem. Koristili smo zaleđeni špinat iz vrećice, no svježi je još bolji. Kada dobijemo gustu pastu, dodamo lan i nastavimo blendati. Nakon dodavanja lana smjesa treba odstajati desetak minuta da se poveže.
Zatim se dodaju sol i soda, promiješa i pusti stajati 2 minute.
Slagati u modle za muffine i peći u pećnici 20-ak minuta na 200 stupnjeva.

CENTAR MIKETA

Web

Instagram

Nikole Tesle 4A

51000 Rijeka, Croatia

099/231-4613

098/387-876