Move and Shine - Hrana je potreba i užitak

Move and Shine - Hrana je potreba i užitak

Nije nam o glavu mučiti se oko pripreme hrane kao što je to bilo u doba naših prabaka. Osim što je lako dostupna, priprema i serviranje više nisu problem zahvaljujući tehnologiji, kvalitetnoj opremi i različitim vrstama servisa. Pored svega toga, majstor kuhinje može se odati kreativnom poletu kad je eksperimentiranje s pripremom i serviranje u pitanju.

Zašto se uopće igrati sa serviranjem? Nije li svejedno kako je hrana poslužena, ako je broj kalorija na nabacanom tanjuru jednak onima u umjetnički posloženim namirnicama na drugom tanjuru?

- Ako svoje jelo poslužite na zanimljiv i oku ugodan način, veće su šanse da u njemu uživate.

- Uživate li u svom jelu, veće su šanse da ono vašem organizmu koristi.

- Ako o hrani razmišljate kao o nečemu čime sebi odmažete (znam da jedem junk al' ne mogu si pomoći, pojela sam previše, je li mi trebao još taj jedan zalogaj?), tijelo će je tako i percipirati.


undefined


Tijelo je vaše, reagira na vaše misli i naredbe. Ono što mu govorite, njegova je istina. Ako u nekoj hrani ne uživate, nemojte je jesti ma koliko zdrava bila. Nađite zamjensku namirnicu koja će donijeti iste ili slične sastojke vašem tijelu. Ako baš obožavate neku vrstu nezdrave ili iz nekog razloga, vama nepreporučljive hrane; jedite je u posebnim prilikama, na svečano aranžiranom stolu, nedjeljom, za nagradu, kao poklon sebi. Nemojte se okrivljavati zbog toga nego uživajte u svakom zalogaju!!!

Hrana je potreba, ali je i užitak; ne opterećenje!


CENTAR MIKETA

Web

Instagram

Nikole Tesle 4A

51000 Rijeka, Croatia

099/231-4613

098/387-876