Move and Shine - Deset kilograma u deset dana?

Move and Shine - Deset kilograma u deset dana?

S dolaskom nove godine i mjeseca siječnja pale su prve novogodišnje odluke. Jedna od najčešćih je: od sutra idem na dijetu. Jednostavnije rečeno počela je sezona Fat Burnera i raznih detox programa. Velika je to industrija koja se vrti oko prodaje suplemenata za mršavljenje. Na žalost, to znači da samo imamo previše izbora. Dok se jedan dio naše planete bori protiv sala drugi dio se bori protiv gladi.

Na koji način funkcioniraju svi ovi suplemetni i detox programi? Većina njih se temelji se na ispijanju pripravaka koji sadrže kofein, syneprhin, guaranu, zatim ekstrakte zelenog čaja i yohimbea čije molekule »mogu pomoći« u transportu masnih kiselina i oksidativnim procesima u tijelu. Dio tih dijeta su i konzumacija biljaka koje rastu u vrletima zaboravljenih kontinenata i drevnih kraljevstva kao što su indijska smokva, acai bobice, coleus forskohlii... Naravno tu su i nezaobilazni L Carnitin, 5 HTP i naravno, zaštićeni tajni sastojak. 

Uza sve navedeno detox programi traže i smanjeni unos kalorija, odnosno male obroke, najčešće iz vrećice. Zato tijekom detox programa neizbježno je da ćete iz tijela mokrenjem izbaciti svu vodu iz sebe i izgubiti nešto sala jer nećete jesti ništa. Iskreno, svaki taj detox program obično ima i visoku cijenu, a mi mislimo da možete proći i jeftinije. Evo kako. 

Prije treninga, bilo ujutro ili poslijepodne, popijte duplu kavu  i to crnu, nezaslađenu, ako volite cimet slobodno i njega dodajte u kavu. Tijekom dana pijte nezaslađeni zeleni čaj i pritom radije birajte onaj koji sami radite od onog iz vrećica. 


undefined


Jedite više proteina te izračunajte i prilagodite svoju kalorijsku potrošnju koja je potpomognuta kvalitetnom tjelovježbom. Kada kažemo da jedete više proteina ne mislimo da meso morate konzumirati za doručak, ručak i večeru. Proteini su i u jogurtu i svježem siru, ali i u ribi. Ukratko – jedite kvalitetnu neprocesuiranu hranu u dobrom društvu i raspoloženju. Zatim spavajte kvalitetno, vikendom šetajte, a preko tjedna vježbajte. Jednostavno i logično. Trebat će vam oko tjedan dana da se naviknete na novi režim, ali jednom kada se posložite obroke ćete slagati kao od šale. I da, kockica ili dvije kvalitetne crne čokolade bit će dovoljna da utaži vašu želju za slatkim.  

I za kraj, da svi ranije navedeni suplementi funkcioniraju svi bi izgledali kao ona cura/dečko iz reklame, koji bez photoshopa zapravo ni sami ne izgledaju tako.

Ako sami ne znate kako posložiti plan prehrane obratite se nama u Centar Miketa.


CENTAR MIKETA

Web

Instagram

Nikole Tesle 4A

51000 Rijeka, Croatia

099/231-4613

098/387-876