Što je

Što je "in" u svijetu interijera? Sve odgovore doznali smo u Mimi

Kod biranja namještaja, sve kreće od želja i ukusa pojedinca, i na kraju – udobnosti koja je uvijek u trendu.

Svake godine obilazimo najpoznatije sajmove u Parizu i Milanu kako bi pratili nove trendove i uvodili ih kroz naš asortiman te pomogli našim kupcima da budu uvijek u korak s vremenom.

undefined

Govoreći o garniturama, u trendu su garniture u materijalu, jednobojne u pastelnim tonovima ili malo naglašenijim bojama za one koji se usude više eksperimentirati. Od živih boja prevladavaju oker, žuta, roza, sve nijanse plave, ali najveći hit je tamnija zelena koja podsjeća na prirodu i šumu tzv. deep green.

undefined

Uvođenje prirode u Vaš dom gdje dominiraju materijali poput drva, metala, betona, lana, kao i prijašnjih godina i dalje je jako popularno. Slike sa životinjskim likovima unose osjećaj povezanosti s prirodom te oživljavaju naše prostorije.

Naše kuhinje na mjeru i blagovaone također su rađene po zadnjim trendovima, fronte od drva i betona, stol u mramoru, jastuci i zavjese u plišu nešto je što ćete vidjeti na svakom koraku.

undefined

Osim predmeta i materijala iz prirode veliki je naglasak  na zlatnim detaljima, pastelnim nijansama i baršunu. Baršun osim na zavjesama i jastucima moći ćete vidjeti na ogledalima, okvirima za slike, lampama te ostalim dekorativnim elementima.

undefined

U spavaćim sobama najveći hit su cvjetne tapete postavljene iza uzglavlja kreveta, svojim izgledom obogaćuju svaku spavaću sobu te ostavljaju dojam raskoši i elegancije. Posteljina od prirodnih materijala, pamuka i svile, stvara osjećaj mirnog utočišta od našeg užurbanog načina života.

undefined

Moramo još napomenuti da posljednjih godina primjećujemo povećani trend u kupovini umjetnog cvijeća i biljaka koje je postalo hit u ukrašavanju doma i poslovnih prostora, jer ono sa novijim tehnikama izrade u potpunosti parira pravoj prirodi, i podiže svaki prostor na višu razinu bez potrebe neke posebne brige i održavanja kao kod živog cvijeća. Posebno su interesantni paneli lišća koji se postavljaju na zid jer djeluju živo, unikatno i zaokružuju poveznicu čovjeka s prirodom.

undefined

undefined

U izboru regala, komoda i ormara najviše prevladava boja drva koja se uz bijelu najviše prodaje jer se može uklopiti u svaki prostor. 

undefined

U trendu je naglasiti prostor masivnom foteljom ili stolicom koja sama za sebe govori već puno, jednostavno ju ne možete ne primjetiti.

undefined

Za naše najmlađe imamo posebno rješenje, našim ambijentima želimo im poručiti da slijede svoje snove te da u životu ništa nije nemoguće. Koristili smo tapete sa njihovim idolima koji će ih svakim danom motivirati da budu najbolji.

undefined

Danas živimo u svijetu bez pravila, potrebno je samo pronaći vlastiti smjer ili više njih te stvoriti Dom po svom :)  I zato, rekla bih da je najbolji izbor za svakoga tko promišlja o kupovini namještaja-  izabrati onaj ambijent ili više njih koji odgovaraju njegovom karakteru, u kojemu će se on ili ona osjećati dobro, udobno i ugodno, i onda pojedinac tom prostoru kojemu daje svoj završni pečat kroz svoj osobni stil. E to je defiiitivno onda po posljednjem trendu. 

undefined

www.namjestaj-mima.hr

Autor i foto: Promo