Prostoria, domaći lider u opremanju interijera

Prostoria, domaći lider u opremanju interijera

Nedavno otvoreni salon namještaja u Rijeci, Prostoria, mlada je tvrtka koja je u relativno kratkom vremenu postala veliko ime kada je u pitanju opremanje interijera. U svega par godina prešla je put do pozicije lidera i promotora novih ideja. Prostoria razvija integrativni pristup i funkcionira kao suradnička platforma koja njeguje i potiče kontinuiranu razmjenu znanja i iskustava između svih sudionika u proizvodnji namještaja.

Svoj uspjeh duguje dinamičnom radnom ambijentu koji je mladim dizajnerima pružio priliku da istraže svoje ideje i dovedu ih do najviše razine oblikovne, funkcionalne i tehnološke dorađenosti.

U riječkom se showroomu mogu pronaći sjedeće garniture, stolovi, fotelje, stolice... a sve s hrvatskim potpisom. Većina je proizvoda razvijana dugoročno prije konačne forme, što ne bi bilo moguće bez odgovarajuće podrške gdje se kombiniraju suvremena tehnologija te obrtnički i ručni rad najviše kvalitete. Namještaj je većinom izrađen od lokalnih materijala, naročito masivnog drveta, a proizvodnja se uglavnom odvija unutar same tvrtke.

Iako u svojem katalogu nudi i namještaj baziran na provjerenim modelima, Prostoria je posvećena istraživački orijentiranom dizajnu. Vjeruju da originalnost ima svoje kupce, ali su svjesni da izvornost predstavlja i veliki izazov u vremenima kada vrlo teško  nemoguće osmisliti nove i svježe koncepte. Zato slobodno možemo reći da Prostoria doprinosi razvoju dizajna, što se vidi iz svakog komada namještaja koji isporučuje.

Prostoria vrlo uspješno osvaja domaće ali i strano tržište, te se danas prodaje u preko 60 zemalja i čak 800 salona diljem svijeta.


Autor: Extravagant

Foto: YT