Home decor DIY – Dreamcatcher

Home decor DIY – Dreamcatcher

Hvatač snova (dreamcatcher) je stari indijanski predmet. Vjerovalo se da je noćni zrak ispunjen dobrim i lošim snovima koji lete. Po tradiciji, pokraj kreveta ili prozora postavljaju se hvatači kako bi se spriječili ružne snove i noćne more. Hvatač snova je obruč napravljen od grane vrbe ili metala. Obruč je isprepleten mrežom s malenom rupicom u centru. Može biti ukrašen drvenim perlicama, kristalima, trakama, kožom i perjem. Loši snovi hvataju se u mrežu i sa prvim zrakama sunca budu uništeni, dok se lijepi snovi kroz rupicu u mreži i po perju spuštaju do osobe koja spava. U posljednje vrijeme hvatači snova postali su sve popularniji kao dekoracije doma i kod nas pa sam odlučila napraviti jednu moderniju verziju istih. 

Za izradu dreamcatchera potrebno vam je:

• obruč - možete ga napraviti od žice, vrbine grane ili kupiti okvir/držač za goblene
• tabletić- vjerujem da svatko od nas ima barem jedan tabletić kojeg je nona ručno izvezla.
• puno različitih svilenih  trakica/vune, konca, čipke
• drvene perle
• perje


undefined


Prva stvar koju morate napraviti je dobro ispeglati i poštirkati tabletić. Nakon toga, od žice napraviti obruč, te tankim koncem zavezati tabletić sa svih strana da bude fiksiran. Naravno, ako nemate tabletić mrežu možete sami isplesti. Na internetu ima puno različitih videa kako se plete mreža. 


undefined


Zatim slijedi ukrašavanje. Tu slobodno pustite mašti na volju. Mogu se koristiti razne boje, debljine i vrste trakica. Od čipke do kože. Obavezno svoj hvatač ukrasite i perjem, jer ono simbolizira Dah Života. 


undefined undefined


Ja sam svoj postavila u sobu pokraj kreveta. Da li djeluje znati ću vam reći kroz par mjeseci. 


undefined undefined


 Lijepe snove želi vam Mirta