DIY dekorativni jastučići za dom

DIY dekorativni jastučići za dom

Danas vam predstavljam DIY jastučnice i torbu napravljene od višenamjenskih krpa za pranje.
Ideja mi je sinula sama od sebe u trenutku kopanja po sniženim artiklima u jednom od dućana sa detaljima za dom. Moram priznati da sam malo zastala i zapitala se kako netko uopće može takvu divnu krpu koristiti za čišćenje. Upravo to me i navelo da razmislim kako bih ju mogla iskoristiti za svoje DIY radove. 

undefined

Za izradu jedne jastučnice bile su potrebne dvije krpe. U svakom paketu dobiju se po četiri krpe tako da sam za ovaj DIY uložila 5 kn po jastučnici. Izrada nije komplicirana, jer su krpe deblje i jednostavne za šivanje. Prije samog šivanja potrebno je krpe ispeglati. Šivati se može ručno ili na mašini. S obzirom da su rubovi krpa obrađeni, odabrala sam metodu vanjskog štepanja i time sam postigla da su rubovi jastuka također dekorativni. Kada sam obrubila tri stranice krpa, tada sam jastuk stavila unutra i zašila zadnju stranicu. Ukoliko želite da jastučnice budu perive na tu stranicu postavite gumbe. Iskreno, bila sam prelijena u tom trenu šivati gumbe i tek kada sam bila gotova sam shvatila da jastučnicu ne mogu oprati. Na greškama se uči :) 

undefined

Prilikom traženja jastuka po stanu, držeći nezavršenu jastučnicu u rukama, spontano sam došla na ideju kako bi to zapravo bila fantastična varijacija na temu platnene torbe. I tako sam na nju prišila dvije platnene ručke sa stare torbe koju nisam više nosila. Dvije jastučnice i jedna torba za 15 kn i 20 minuta rada je i više nego fantastičan DIY projekt. Ostale dvije krpe sam iskoristila kao dekorativni stolnjak na staklenom stolu.

undefined
undefined

Nadam se da vam se sviđa ovaj DIY projekt i da će vas motivirati na kreativan rad. 

Ugodan DIY i do čitanja, Maja.