Coffee, Stars And Other Stuff - Ideje za Uskrs

Coffee, Stars And Other Stuff - Ideje za Uskrs

Napokon nam je stiglo proljeće, a ja se odmah bolje osjećam i razmišljam o novim projektima. 
Ove godine odlučila sam sama napraviti  dekoracije za Uskrs, te usput ponešto i reciklirati. Danas vam predstavljam par jednostavnih vjenčića. 

undefined undefined
undefined undefined
undefined undefinedPotrebno:
- Baza-vijenac. 
Nabavila sam vrbine grane, te sama isplela bazu. Za prvi put sam jako zadovoljna. Ako nemate vremena, slobodno kupite gotovu u hobby art trgovinama. Cijena je oko  15,00 kn.
- Suho cvijeće 
Moje je stajalo oko dva tjedna u vazi kao ukras. Umjesto da ga bacim iskoristila sam ga za vijenac. 

- Ljuske jaja - isto kao i sa cvijećem. Umjesto u kantu, iskoristite ih kao efektnu ideju za dekoraciju. Ljuske operite i pustite da se dobro osuše. Možete ih bojat temperama, nacrtati male točkice.

Ako nemate suho, koristite umjetno cvijeće. Ono je malo zahvalnije, jer se ne trusi kao suho. Ima ga u svim većim supermarketima i da se pronaći po povoljnoj cijeni. 
Pištolj za  vruće lijepljenje, špagice, trakice, tempere, perje, lišće…i naravno...malo mašte.

- Ljuske jaja su dosta osjetljive i pucaju, pa ako se odlučite za izradu obavezno ih pripremite malo više. 


undefined


Ove nedjelje 9. travnja je Cvjetnica. Kršćanski blagdan koji se slavi jednu nedjelju prije Uskrsa. Na misi se blagoslivljaju maslinove grančice. Svake godine većina nas dođe kući i svoju maslinovu grančicu stavi u vazu, na sliku ili ju jednostavno negdje zametne. Ja sam prošle godine naše grančice spojila u jedan mali vjenčić koji sam objesila na zid.  
Do sljedećeg čitanja pozdrav i naravno budite kreativni.
Mirta