Coffee, Stars And Other Stuf - DIY zastori i plisirana suknja

Coffee, Stars And Other Stuf - DIY zastori i plisirana suknja


Našu novu DIY rubriku by Coffee, stars and other stuff za koju su zadužene tri kreativke Mirta, Maja i Lorna, možete čitati svake srijede na portalu Extravagant. Ovoga tjedna Lorna nam predstavlja dva makeovera, zastora i plisirane suknje. 

„Oduvijek sam zaljubljenik u uređenje i male projekte, volim promjene i izrađivanje novih stvari. Često radim rotacije u stanu, te obožavam sitnice za stan koje imaju višestruku namjenu. To mi je glavno pravilo kod kupovanja dekoracija. Stil koji preferiram je skandinavski, iako uvijek volim dodati koji detalj koji iskače iz tog okvira. Dosta često znam i sama izrađivati ukrase i dekoracije, najčešće je to za dječju sobu. Još jedna od mojih strasti je moda, volim kombinirati nespojivo i različite stilove oblačenja.“, otkrila nam je Lorna 

Ovaj put vam predstavljam svoja dva makeovera. Prvi makeover su zastori. Dugo su stajali na dnu ormara zajedno sa metaliziranom tkaninom, a namijenjeni su dječjoj sobi i prozorima. Kako su bili kratki došla sam na ideju da ih produžim, a ova metalizirana tkanina ih je nadopunila. Budući da sama šivam nije mi bio problem sašiti ih. Donji originalni rub sam prvo oporila,  glačalom sam prešla preko ruba parom kako bi se taj dio ispravio. Spojila sam dvije tkanine i napravila obrube. Rezultat su neobični i jedinstveni zastori.


undefined undefined
undefined


Drugi makeover, meni malo draži, je crna plisirana suknja koja je plaćena samo 5,00 kn u second hand shopu. Prvo sam ju mislila iskoristiti za jednu haljinu koja mi je bila u planu za šivanje, ali kada sam ju isprobala, predomislila sam se i odlučila prepraviti ju. Svidio mi se kroj i htjela sam istaknuti til na rubu. Skratila sam podsuknju do ruba plisiranog dijela i podvrnula rub. Donji dio, til nisam rezala, jer nije bilo potrebe, tek sada je taj donji dio došao do izražaja. Suknja je zbilja posebna i unikatna. undefinedundefined


Nadam se da sam vam dala ideju ili bacila na razmišljanje kako od stvari koje imamo kod kuće, napraviti nove stvari koje nas uveseljavaju. Do idućeg čitanja budite vrijedni i kreativni. 
Vaša Lorna