Coffee, Stars And Other Stuf - DIY vrč lampa

Coffee, Stars And Other Stuf - DIY vrč lampa

Ovaj tjedan vam predstavljam DIY projekt pod nazivom "DIY vrč lampa". U projektu je korišten vrč za vodu sa plutenim čepom. Inspiraciju sam dobila sa youtube videa gdje je lampa predstavljena bez dodatnih detalja. Obzirom da nisam ljubitelj otvorene rasvjete, detaljima sam ublažila izvor svjetlosti.

 

Za izradu DIY lampe potrebno je:

- vrč sa plutenim čepom

- priključni kabel sa sklopkom

- grlo za žarulju (E27 ili E14)

- žarulja

- izolir traka

 

undefined


Detalji korišteni za ukrašavanje lampe su:

- ukrasni kamenčići

- umjetno cvijeće

- DYMO 3D traka

- DYMO uređaj za printanje 

 

DIY projekt započinje bušenjem plutenog čepa bušilicom. Debljina rupe ne smije biti veća od debljine priključnog kabela sa sklopkom koji se provlači kroz pluteni čep. Prilikom provlačenja kabela pazite da kabel sa dvije male žice bude na donjem dijelu čepa, gdje se postavlja grlo za žarulju. Ukoliko niste upoznati sa povezivanjem kabela i grla, ovaj početni dio prepustite nekome tko se u taj dio posla malo bolje razumije ili pogledajte video na youtube koji vrlo detaljno opisuje postupak priključivanja. Pripazite da bude sve zaista dobro spojeno da ne dođe do kratkog spoja. Prilikom odabira žarulje pazite na njenu veličinu (treba biti manjeg promjera da prođe kroz grlo vrča), te da ne proizvodi veliku količinu topline. Toplo preporučam korištenje LED rasvjete koja troši manje električne energije i ne proizvodi puno topline.

Oko plutenog čep na kraju se postavlja izolir traka u svrhu dekoracije i boljeg fiksiranja za stakleno grlo vrča.


undefined


A sada kreće malo zabavniji dio, postavljanje detalja! Na dno vrča postavljeni su ukrasni kamenčići i malo listova umjetne biljke. Kao što možete primijetiti, detalje sam namjeno odvojila s ciljem da budete što kreativniji. Igrajte se detaljima, kamenčićima, pijeskom, umjetnim cvijećem ili pak šljokicama, te upravo sa njima uklopite lampu u ostatak ambijenta svog doma. Meni osobno najdraži detalj na lampi je upravo natpis napravljen DYMO uređajem za pritanje 3D etiketa. Navedeni uređaj je novijeg tipa dok uređaj koji sam koristila je star 20 godina i nije više u prodaji. Etikete su nalijepljene na bijele kartone da se dobije bolji kontrast natpisa i stakla. Na vama je želite li da lampa bude što jednostavnija ili ukrašena detaljima koji opisuju vašu kreativnost.

 

undefined


Nadam se da vam se sviđa ovaj jednostavan DIY projekt, te da će vas motivirati na kreativan rad.

 

Ugodan DIY i do čitanja, Maja.


Coffee, Stars And Other Stuff