Coffee, Stars And Other Stuf - DIY viseće vaze

Coffee, Stars And Other Stuf - DIY viseće vaze

Prošli tjedan Mirta se predstavila sa svojim radom, ona je ujedno i osnivač Facebook stranice Coffee, stars and other stuff, a danas ću vam predstaviti svoju kreativnu priču uz mali DIY projekt koji sam nazvala "Viseće vaze".

Moja kreativna priča započinje u trenutku kada sam se preselila iz sobe od 8 kvadrata u sobu od 4 kvadrata. Uz manjak prostora i investicija igrala sam se detaljima u shabby chic stilu u kombinaciji sa "uradi sam" namještajem. Nakon preseljenja u novi stan i uređenja istog, istraživala sam, igrala se i pronalazila vlastiti stil uređenja svog doma. Upravo zbog toga u svom domu imam zastupljene razne stilove i detalje. 

Danas inspiraciju pronalazim u skandinavskom stilu uređenja interijera uz DIY detalje. Boje koje najčešće koristim pri odabiru detalja su bijela, crna i zelena u kombinaciji sa namještajem od neobrađenog drveta.

"Viseće vaze" su jedan od mojih najdražih DIY radova i projekata. Slijede upute kako ih izraditi. 

Za izradu visećih vaza potrebni su:
- vaze (ili vrčevi)
- špaga
- umjetno ili živo cvijeće

Grlo vaze (ili vrča) potrebno je više puta špagom omotati kako bi se što bolje osigurala od eventualnog pada, te se krajevi čvrsto zavežu u čvor. Jedan kraj špage ostaviti dužim te na kraju čvorom napraviti alkicu za objesiti na zid. Prije nego što napravite alkicu, postavite vaze na zid te njihovim niveliranjem odredite potrebne dužine špaga. Ovisno o težini vaza koristite obične čavle ili izbušite zid (tipla + vijak) da ih zaštitite od pada. Vjerujte mi, naučila sam na "teži" način skupljajući u pola dva ujutro 4 937 komadića stakla... 
Nakon što ste vaze postavili na zid u njih možete staviti umjetno ili pravo cvijeće. Budite kreativni u odabiru vaza, upotrijebite stare malene staklenke ukoliko ih posjedujete, igrajte se i budite maštoviti sa cvijećem. Nadam se da vam se sviđa ovaj jednostavan DIY projekt. 


undefined undefined
undefined


Ugodan DIY i do čitanja, Maja.

P.S. Slikovni zapis prethodno navedenog "težeg načina" i podsjetnik da osigurate vaze od padanja!!


undefined