Urbano naselje za kvalitetniji život

Urbano naselje za kvalitetniji život

Od rujna 2017. godine na Martinkovcu, na jedinstvenoj lokaciji s pogledom na čitav Kvarner, traje gradnja novog urbanog naselja, moderne gradske oaze koju potpisuje Građevinsko poduzeće GP KRK u suradnji s ARHITEKTONSKO-GRAĐEVINSKIM ATELJEOM. 

Stambeni tornjevi SeeMAR nalaze se  na jugoistočnom dijelu naselja Martinkovac smještenog na zapadnom dijelu grada Rijeke. Kompleks SeeMAR ima jedinstvenu lokaciju udaljenu tek nekoliko sati od glavnih europskih središta. Za samo nekoliko sati možete se naći u centru Zagreba, Ljubljane, Trsta ili Beča. Udaljenost od centra grada Rijeke je svega 6 km. 

undefined

undefined

Glavni arhitekt Vladi Bralić dipl.ing.arh. naglasio je kako je to kompozicija zgrada koje će u najboljoj mjeri iskoristiti krajobrazne vrijednosti lokacije za kvalitetno stanovanje.  Zgrade su koncipirane tako da je šira baza prema tlu gdje će biti smješteni poslovni prostori i garaža i uži vertikalni tornjevi unutar kojih će biti stambeni prostori. U osmišljavanju ovoga projekta, velika pozornost se posvetila međusobnom položaju stanova kako bi se optimalno iskoristila njihova orijentacija u odnosu na reljef područja, submediteransku klimu te boravak na otvorenom.   

Oblikovanjem je postignuta željena orijentacija stanova kojima je osigurano kvalitetno osunčanje i pogled prema moru.  Svi stanovi imaju duboke loggie, pojedini i prostrane terase, prilagođene mediteranskoj klimi, idealne za ispijanje kave i druženja na otvorenom. Stanovi su radijalno raspoređeni oko središnjeg prostora sa stubištem i dizalima. 

undefined

SeeMAR stambeni tornjevi građeni su na najsuvremeniji način i posjeduju mnogo staklenih površina koje omogućuju prodor prirodnog svjetla tijekom cijelog dana. 

"Orjentacija stanova odabrana je tako da svaki pojedini stan ima vrijedan pogled prema Riječkom zaljevu i moru te kvalitetno južno osunčanje koje će omogućiti da zrake sunca duboko prodiru u unutrašnjost zgrade. U tom sistemu stanovi su raspoređeni tako da se u najvećoj mogućoj mjeri izbjegava nepovoljna sjeverna orjentacija stambenih prostora", napominje glavni arhitekt Vladi Bralić.

undefined

U svim stanovima predviđeno je plinsko etažno podno grijanje. Kod uređenja pazilo se na sve detalje pa tako osim kvalitetnih keramičkih pločica prve klase svi stanovi bit će opremljeni sanitarnom opremom renomiranih proizvođača, dvoslojnim parketom i vrhunskom stolarijom. 

U sklopu podzemne garaže s parkirnim mjestima svaki stan ima na rapolaganju i dodatno spremište.

undefined

U skladu s cijelom koncepcijom modernog i iskoristivog stanovanja, pomno je isplaniran i eksterijer, odnosno neposredno okruženje SeeMAR stambenih tornjeva. Stoga je ispred stambenih zgrada planirano uređenje trga, a po uzoru na trgove u centru grada tu će se nalaziti i trgovački, ugostiteljski i uslužni sadržaji. Pritom se nije zaboravilo ni na najmlađe, kojima je namijenjeno dječje igralište.

undefined

undefined

Sadržaj omogućio GP KRK

Više informacija o projektu potražite na:


prodaja@seemar.eu

i besplatnom telefonu: 0800-654-500