Urbana oaza s neponovljivim pogledom na more

Urbana oaza s neponovljivim pogledom na more

"Lokacija stambenih zgrada na sunčanoj padini brijega na području Martinkovca, s koje se pruža prekrasan pogled, predstavljala je od samih početaka rada na projektu velik izazov. S lokaliteta se lijepo vidi cjeloviti morski krajobraz Riječkog zaljeva, od padina Učke i Brseča preko obala Cresa i Krka do rta Oštro. U daljini prema istoku za lijepih dana nazire se i impozantni Velebit", tako je zadivljujuć pogled koji će pucati iz novog urbanog naselja na Martinkovcu opisao glavni arhitekt, Vladi Bralić, dipl. ing. arh. 

U rujnu 2017. godine upravo na toj jedinstvenoj lokaciji, u suradnji s Arhitektonsko-građevinskim ateljeom, GP Krk je započeo izgradnju novog urbanog naselja, prave urbane oaze, koja ima za cilj svojim budućim stanovnicima pružiti idealne uvjete stanovanja.

undefined

Radovi teku po planu, a osim specifičnosti lokaliteta, vrlo je zanimljiva i arhitektura zgrada. Osmišljena je, naime, tako da maksimalno iskorištava ljepotu krajolika, tako da su u široj bazi smješteni poslovni prostori i stambena garaža, dok su u vertikalnim tornjevima koji streme ka suncu i pogledu na morsko plavetnilo smješteni stanovi. Stambeni tornjevi su specifičnog trokutastog tlocrtnog oblika sa zaobljenim rubovima. U njihovom središtu predviđena su stubišta i lift, dok su oko njih radijalno smješteni trosobni, dvosobni i jednosobni stanovi. Valja napomenuti i da su stanovi na prvom katu prilagođeni osobama smanjene pokretljivosti.

Projekt ujedno karakteriziraju velike ostakljene površine, kako bi se prostor maksimalno otvorio ka prirodi i pogledu na more. Istovremeno, specifičan trokutasti tlocrt omogućit će i veću osunčanost prostora i južnu orijentaciju stambenih prostora. Svi su stanovi također projektirani su dubokim loggiama, a pojedini s prostranim terasama. 

undefined

Dodajmo tome i da je ispred stambenih zgrada na Martinkovcu planirano i uređenje trga, gdje su planirani trgovački, ugostiteljski i uslužni sadržaji, a sve kako bi bili prilagođeni okupljanju i boravku ljudi na otvorenom, igri djece i uređenju parkovnih površina.

Useljenje u objekt je predviđeno u ožujku 2019. godine, a valja reći i da je ovo tek prvi od ukupno šest objekta koji GP Krk gradi na tom području.

Sadržaj omogućio GP KRK


Više informacija o objektu potražite na:


prodaja@seemar.eu

i besplatnom telefonu: 0800-654-500