Thermomix - novi šef kuhinje

Thermomix - novi šef kuhinje

Melje, miješa, mijesi, važe, kuha... Sve to i još mnogo više je Thermomix TM5, novi šef kuhinje s poznatim Vorwerk potpisom, koji sada ima čak 12 različitih funkcija - ukratko, on je sve što će vam biti potrebno u kuhinji za maštovite, brze i zdrave obroke.

Riječ je o uređaju koji zamjenjuje niz drugih i tako štedi prostor, ali i vrijeme. Naime, Thermomix se može pohvaliti posudom od nehrđajućeg čelika zapremnine 2,2 litre, uz ugrađeni čip na kojem su pohranjeni recepti u digitalnom obliku, a koji će vam omogućiti kuhanje bez muke, korak po korak. Za sve kojima je zdrava prehrana važna, dodajmo tome i da Thermomix ima mogućnost kuhanja na pari, što podrazumijeva zdrav obrok s minimalnim brojem kalorija.

undefined

"Gospođi Meti se zahvaljujem što me zamolila da testiram Thermomix, jer mi je time učinila veliku uslugu. Thermomix mi svojom jednostavnošću uvelike olakšava rad u kuhinji i omogućuje veću kreativnost pri kuhanju", rekao je ugledni slovenski kuhar Primož Dolničar, nakon što je na jednom sajmu zamoljen da isproba ovu revoluciju u kulinarskim pomagalima.Evo što Thermomix sve može:

1. VAŽE
Važe bez dodatnih priprema i pomagala, štedi prostor i vrijeme.

2. MJERI VRIJEME
Namjestite vrijeme kuhanja ili miješanja i aparat će se sam zaustaviti po isteku vremena.

3. MIKSA - BLENDA
Voćni napitci, sorbeti, sladoledi i kokteli – po potrebi melje i led - sve se u Thermomixu smiješa za čas. Preljeve, umake, jela od sira i još puno toga: sastojke izmiksajte pri željenoj brzini.

4. MELJE - MLINAC ZA ŽITARICE
Čokoladu, šećer,orašaste plodove, češnjak, parmezan, začine, voće i povrće. Thermomix melje krupno ili fino
hranu koju želite. Sve žitarice,uljne kulture, kao orašaste plodove ili sezam s Thermomixom meljete na krupno ili fino. Tijesto od svježe mljevenih žitarica je hranjivije i zdravije.

5. MIJESI - TIJESTA
Različite vrste tijesta, kao tijesto za pizzu, kruh, biskvit i ostalo možete zamijesiti ili izmiješati u Thermomixu. Pomoću funkcije (klas) bez napora zamijesite i zahtjevno dizano tijesto.

undefined

6. MIKSA
Prozračno, pjenasto ili kremasto. Slastice, kao na primjer: čokoladni mousse, pripremljene u Thermomixu su čarobne. Miksati možete i bjelanjke i vrhnje. S Thermomixom možete zapjeniti mlijeko za cappuccino, pjenu za umake i slično.

7. SJECKA
Povrće, meso ili voće, koje ste ranije sjeckali rukom i oduzimalo vam je puno vremena, s Thermomixom je gotovo u par sekundi.

8. MIJEŠA - KAO SA KUHAČOM
Dani kada ste stajali pred štednjakom i ručno miješali su prošlost. Thermomix miješa sastojke umjesto vas. Jela kao što su voćni žele ili špageti u Thermomixu miješajte oprezno i upotrijebite funkciju obrnuta vrtnja noževa.

9. EMULGIRA
Pripremite majonezu ili salatni preljev od sastojaka i začina po vašem ukusu.

10. KUHA NA PARI
Trebate jesti zdravu hranu s malo masnoće. Sa Varomom je to moguće jer pruža pripremu potpunih obroka od svježih namirnica kao na primjer: meso ili ribu s povrćem i krumpirom te ukusni umak. Kuhanje na pari je suvremena metoda pripreme koja vam pruža brzu, jednostavnu i posebno zdravu pripremu jela.

11. KUHA
Variva, juhe, povrće, rižu, puding, jaja – Thermomix kuha sve za vas. Vi postavite vrijeme i temperaturu, a ostalo će napraviti Thermomix.

12. KONTROLIRA TEMPERATURU
Uvijek prava temperatura između 37°C i 120°C, nikada viša od odabrane, tako da hrana ne izgori. Elektronski senzor drži potrebnu temperaturu. Na primjer: riža ili holandski umak kuhani savršeno.

PRIJAVITE SE ZA THERMOMIX KULINARSKI TEČAJ ILI DEGUSTACIJU NA WEB STRANICI WWW.PARNAD.COM.