Stephan Lupino pokrenuo humanitarnu akciju inspiriranu Vatrenima

Stephan Lupino pokrenuo humanitarnu akciju inspiriranu Vatrenima

Stephan Lupino pokrenuo je humanitarnu akciju inspiriranu Vatrenima: tijekom Svjetskog prvenstva, ponesen emocijama, nastale su dvije slike koje je, kako kaže "zalio suzama" a potom ih odlučio prodati i zaradu donirati.

"Mislim da u ovim trenucima najvećeg nacionalnog ponosa i euforije ne smijemo zaboraviti one najpotrebitije, a to su siromašna i bolesna djeca", rekao je Lupino, koji je rad na prvoj slici započeo nakon pobjede nad Nigerijom.

undefined

"Nešto se u meni probudilo. Svi smo se molili, igrači su se molili, Dalić se molio. Tako sam odlučio napraviti sto križeva da nam bog pomogne", objasnio je Lupino.

"Šahovnicu sam počeo raditi kad sam bio uvjeren da ćemo biti prvaci svijeta i ispunio je to energijom. Kad smo pobijedili Engleze odlučio sam je dovršiti drugi dan i staviti zlatnu šahovnicu", kaže Lupino. Poraz od Francuske mu je, ipak teško pao, pa je polja ispunio srebrnom bojom. Kaže, u suzama.

undefined

"Apeliram na sve velike firme koje su najviše zaradile od navijača da doniraju sredstva. Također, apeliram na igrače i HNS. Iako hrvatskim nogometašima to nije običaj, mislim da bi naši igrači trebali biti primjer u tome i donirati svu zaradu od Svjetskog prvenstva kako je to učinio mladi Kylian Mbappé. Mnogi svjetski igrači poput Beckhama i Ronalda redovito doniraju u humanitarne svrhe, pa mislim da bi trebali i naši. Također, mnogi su se pjevači promovirali navijajući, pa apeliram i na njih da održe humanitarne koncerte i tako doprinesu akciji", rekao nam je Lupino, čiju su akciju već podržali i Ćiro Blažević i predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin.

undefined

Foto: Stephan Lupino
Autor: Extravagant