Službeno otvoren Rijeka Advent

Službeno otvoren Rijeka Advent

Uz paljenje blagdanskih lampica, nastupima Prvih riječkih mažoretkinja i Koktelsa, jučer je na Korzu službeno otvoren Rijeka Advent.


undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined


U sklopu Rijeka Adventa otvoren je i blagdanski sajam koji se tradicionalno održava već dugi niz godina. Sajam će trajati sve do 7. siječnja 2018. godine, a ponuda je zaista bogata. Nude se tako razni proizvodi - domaća rakija, vina, bućino ulje i sjemenke, med, ljekovito bilje, suhomesnati proizvodi, razne slastice, kolači, fritule, palačinke, cvjetni aranžmani, blagdanski nakit, ukrasi, kape, šalovi, rukavice…


undefined


Za najmlađe tu je i kućica Djeda Mraza u kojoj će se svaki radni dan od 16h do 19h i subotom od 9h do 13h djeca moći fotografirati s Djedom Mrazom.


undefined


Otvoreno je i klizalište „Morska pahulja“, a ovo jedinstveno klizalište uz samo more bit će s nama sve do 14. siječnja 2018. godine. Morska pahuljica dio je posebnog blagdanskog ugođaja i mjesto na koje već godinama s velikim veseljem dolaze mali, ali i veliki Riječani, a najmlađima je uvijek posebno zanimljiv tradicionalni doček sv. Nikole 6. prosinca uz prigodni program i besplatnu podjelu poklona.

Radno vrijeme klizališta za građane je radnim danom od 16 do 22 sata te subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata. Na Badnjak i Staru godinu, klizalište će biti otvoreno do 19 sati, dok će na Božić i Novu godinu radno vrijeme klizališta biti od 12 do 22 sata. Cijena sata klizanja je 20 kuna, a cijena najma klizaljki je 10 kuna.

Tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na velikom vijencu na Trgu Ivana Koblera i službeno mogu započeti adventske zabave i zagrnuti cijeli grad u adventsko ruho. Prva svijeća pali se sutra, 3. prosinca u 17 sati, a u programu sudjeluju Schola Cantorum, Frano Živković, Medea Market Sindik i djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje.


Fotografije: Arsen Miletić

Autor: Extravagant