Predstavljamo: Ayelen nakit

Predstavljamo: Ayelen nakit

Priča o ovom genijalnom boho te vintage nakitu nastala je … Kako?

Završila sam turistički fakultet i privatni tečaj dizajna interijera, ali cijeli život se na neki način bavim modnim redizajnom i dizajnom kao hobijem, iz velike ljubavi. Prije 8 godina ušla sam sa prijateljicom, u projekt redizajna odjeće, gdje smo se u jednom trenutku razdvojile i nastavila sam sama voditi tu priču. Nakon nekoliko godina porasla je želja za vlastitim brandom i dizajnom, te je tako nastala Ayelen, koja sada postoji oko 3 godine.


Ayelen koristi kakve materijale pri izradi nakita?

Pretežito koristim prirodne materijale. Ekološki sam osvještena i trudim se što ''zelenije'' živjeti, tako da mi je iznimno važno koristiti i što prirodnije materijale u izradi Ayelen kreacija. U najnovijoj kolekciji nakita među materijalima, dominira mesing koji neodoljivo podsjeća na raskoš žutog zlata, dok je za one koji su u potrazi za nečime neutralnijim tu i bakar, a uz ova se dva dominantna materijala mogu pronaći i elementi od srebra, kristala, školjki i kože.


undefined


Inspiracija za Vaš unikatni nakit crpite od kuda?

Najveća inspiracija su mi (oduvijek) indijanci, njihova kultura i skladan život s prirodom, neka davna vremena, vintage i hippie moda, rock koncerti i Woodstock, divlja priroda oko mene te razni umjetnici i dizajneri diljem svijeta koje pratim več dugo ili na novo otkrivam. 


Feedbackovi za Vaš nakit su?

Reakcije na dosadašnje kreacije su i više nego pozitivne, što me iznimno usrećuje i motivira. Naročito od kada je Ayelen zaplovila u vode metalurgije, unatrag 3 mjeseca, tako da su mi ideje i planovi iz dana u dan sve maštovitiji i veči. 


undefined


Gdje Vaš nakit možemo naći?

Za sada moje kreacije možete pronaći i naručiti na društvenim mrežama - facebook i instagram (https://www.instagram.com/ayelen_creations/) - te u All faces shopu u Zagrebu 

(https://www.facebook.com/allfaces.creativesociety/) a  uskoro i na drugim lokacijama.


Koža, kristal ili metal, pitanje je sad?

Koža, kristal ili metal? najbolje je kombinacija svega haha. Ja volim sve troje kombinirati zajedno - ali naravno stvar je individualnog ukusa - ali se jako lijepo sve skupa može iskombinirati. Kristale i minerala pomno  pažljivo biram, jer prema njima imam određeno poštovanje i ljubav. Stoga mi je važno da su to pravi kristali, očišćeni i napunjeni, od provjerenih dobavljača.


undefined


Ayelen nakit možemo isfurati na koje sve načine?

Mislim da izrađujem za svakoga ponešto - i da se moje kreacije mogu nositi kao dnevni i večernji statement detalj, ili kao zavodljivi, glam dodatak za posebne prigode, ovisi o modelima i naravno mašti svakog kupca. Ne želim granice, sviđa mi se mnogo stilova, inspiracija mi se neprestano mijenja i nadopunjuje, stoga ne želim biti ograničena i raditi  samo jedno te isto., nego sve ono što mi se sviđa, na neki moj način.


Da se ne bavite dizajnom nakita, bavili biste se s čim?

Da se ne bavim dizajnom nakita bavila bi se vjerovatno zaštitom okoliša. Uzora je puno ali jedni od najvećih su mi Sylvia Earle aktivistica i znanstvenica za zaštitu oceana i mora (preporučam dokumentarac o njoj ''Mission blue'') te Jane Goodall koja je svoj život posvetila istraživanju i zaštiti čimpanza.


undefined


Vaš favorit od dizajnera nakita je?

Najdraže uzore dizajna nakita, pronalazim u načinu izrade kako su to radili Native American stara plemena i drevni egipćani - a favoriti od današnjih dizajnera su mi oni koje pratim na društvenim mrežama, razni umjetnici diljem svijeta, koji imaju ''mali biznis'' izrađuju handmade nakit, a svatko je poseban na svoj način. Nisam pobornik modne industrije i velikih brandova.

 

Da li Ayelen voli koristiti boje pri izradi nakita? 

Volim koristiti boje, najviše ih koristim kroz kristale i kamenje, te patinu u boji.


Za kraj ove lijepe priče s kojim dizajnerom nakita bi najviše voljeli surađivati?

S kojim dizajnerom nakita bih voljela surađivati - s hrv.dizajnerom Lumezijem ili jednim od stranih ( ''malih imena'' ) , koje pratim na društvenim mrežama, a ima ih mnogo!


undefined