Ove godine očekuje nas prekrasan Advent u Rijeci

Ove godine očekuje nas prekrasan Advent u Rijeci

Tradicionalna manifestacija Advent u Rijeci trajat će od 1. prosinca do 7. siječnja iduće godine i uz prigodni blagdanski sajam nuditi zanimljive glazbene, plesne i zabavne programe, doček svetog Nikole, Djeda Mraza i Nove godine te humanitarne akcije.

Otvaranje Rijeka adventa uz nastup Prvih riječkih mažoretkinja i Koktelsa održat će se 1. prosinca na Korzu od 17-20 sati. Isti dan otvara se i Klizalište Morska pahuljica, koje će u prijepodnevnim satima biti rezervirano na osnovne škole, a u poslijepodnevnim satima za građanstvo. Klizalište ostaje otvoreno do 14. siječnja 2018. g., a za vrijeme školskih praznika, kao i prijašnjih godina, u organizaciji Doma mladih, na njemu će se organizirano moći klizati sva školska djeca.

Paljenje 1. adventske svijeće uz glazbeni program održat će se i ove godine na Trgu Ivana Koblera, u nedjelju 3. prosinca 2017.g. u 17 sati.

Od 5.12. do 14. 1.2018. vozit će popularni Vlakić Djeda Mraza, u organizaciji  Turističke zajednice grada Rijeke i radija Korzo. Vlakić je u prijepodnevnim satima, odnosno od 10-13 sati rezerviran za djecu iz vrtića i škola, a prijave za vožnju primaju se u Turističkom informativnom centru grada Rijeke – TIC-u na Korzu.

Program manifestacije Rijeka Advent pripreman je u suradnji s tvrtkom Promocija i Turističkom zajednicom grada Rijeke te brojnim ugostiteljima koji će se uz ponudu hrane i pića uključiti i popratnim kulturnim programima u vlastitoj organizaciji na Trgu 128. brigade HV, Trgu Ivana Koblera, Trgu Sv. Barbare i novouređenom Pavlinskom trgu.

Turistička zajednica grada Rijeke i riječki ugostitelji pripremaju u četvrtak  7. prosinca na Korzu, Gastro cooking show, kojim ujedno počinje i Tjedan bakalara i čokolade.

U četvrtak 21. prosinca za djecu je na Korzu pripremljen Doček Djeda Mraza uz predstavu “Šuma s tri bora” – Čudesni oblačak, Dječji zbor Tratinčice i Male Tratinčice, te Prve riječke mažoretkinje. U Katedrali Sv. Vida u utorak  26. prosinca održat će se „24. Božić je judi“, tradicionalni koncert Hrvatske glazbene unije PGŽ, a na dočeku Nove godine na Korzu nastupit će Crvena jabuka, Jinx i Boris Štok.

Ove godine pripremljen je i posebni program Advent na Gradini koji će trajati od 9. 12. do 7. siječnja i koji također donosi brojna događanja za sve uzraste. Specifičnost  programa na Trsatskoj gradini je blagdanski ugođaj kojem će pridonijeti jedinstvena božićna rasvjeta, dok će na ulazu u tvrđavu posjetitelje dočekati najveća kuglica u Hrvatskoj, visoka čak pet metara. U sklopu Advent na Gradini valja izdvojiti Koncertni nastup i program uprizorenja živih jaslica u izvedbi Zajednice Krista Kralja koji će se na Trsatskom kaštelu održati 23. prosinca.

 

Cjelokupni program svih događanja po danima dostupan je na mrežnim stranicama Rijeka Adventa i Visit Rijeka.

 

Grad RijekaFotografija: Arsen Miletić

Autor: press