’’Nema ružnih žena samo nisu isfrizirane’’

’’Nema ružnih žena samo nisu isfrizirane’’

Antonio Draženović jedan je od najpoznatijih hrvatskih frizera koji svakodnevno u svom salonu u Zagrebu uljepšava mnoge hrvatske zvijezde koje ga jednostavno obožavaju.


undefined

Jeli frizerstvo oduvijek vaša strast ­­?

Frizerstvo je moja strast još od djetinstva, majka mi je bila izvrsna frizerka te sam svakodnevno odlazio u njen salon i maštao da ću jednoga dana postati uspješan i poznat frizer.

U frizerskom svijetu sve je veći problem nedostatka kvalitetnih frizera, kako vi gledate na taj problem ?

Najveći problem u frizerskom svijetu je veliki broj mladih frizera koji nedovoljno educirani izlaze na tržište rada, a oni koji su u potrazi za edukacijom moraju prijeći granice lijepe naše.

Educirali ste veliki broj hrvatskih frizera možete li istaknuti neke zajedničke probleme frizera i kako savjetujete njihovo rješavanje?

Iza mene je masteclass odrađen u suradnji s velikom kozmetičkom tvrtkom koji je privukao jako veliki broj frizera diljem Hrvatske. S velikim zadovoljstvom sam prenio svoje znanje i vještine na polaznike masterclassa, a oni su meni uzvratili poštovanjem i oduševljenjem.

Većina frizera ima iste probleme kao što su boje za kosu ili nerealni klijenti ali mislim da je najveći problem nedostatak komunikacije između klijenta i frizera kao i spremnost na kompromis s obje strane.

Koja je razlika između dobrog i izvrsnog frizera?

Izvrsni frizer nikada neće reći niti misliti da sve zna, te se educira cijeli život za razliku od dobroga.


undefined

Čije vas gostovanje od vodećih svjetskih stručnjaka najviše veseli?

Na čijim edukacijama ste bili u prvim redovima ?

Najviše me veselilo gostovanje Mounira i Tanga za kojima sam posegnuo u daleki Istambul

Najviše me zanimao Mounirov rad te pristup klijentima kao i proizvodnja i brendiranje vlastitog proizvoda.

Svako godišnje doba nosi svoje trendove i ono nešto karakteristično po čemu je zapamćeno. Koji su po vama vodeći trendovi za jesen/zimu 2019 /2020?

Nakon vrućeg ljeta i konstantnog plavljenja kose tj. osunčanih nijansi , jesen/zima nam donosi potpuni kontrast. Tamne nijanse, zagasiti tonovi , smeđe boje s par istaknutih pramenova uz lice koji nam daju glam look. Ostajemo u vrlo ležernim linijama, postepeno ošišana kosa, valoviti ili messy look .

undefined


Tko su po vama najzahtjevniji klijenti , možete li izdvojiti nekoga od poznatih lica koji su svakodnevno vaši klijenti?

Prepričajte nam neku od anegdota iz salona?

Smatram da ne postoje zahtjevni klijenti već samo  oni  koji znaju što žele i oni koji to ne znaju, te im treba posvetiti više vremena.

Anegdote koje sigurno pamtim su one s početka karijere kada sam slučajno zamijenio boju s kolegicom, klijenticu obojao u smeđu umjesto u plavu boju, te kada sam jednu poznatu osobu opekao po čelu sto vam može potvrditi i naš poznati stilist Marko Grubnić.

Jeste li ikad ikome odbili napraviti frizuru i zašto ?

Jesam i to više puta, najčešće zbog nerealnih očekivanja , smatram da se za velike promjene treba više dolazaka u salon, te da su zahtijevale nešto što u tom trenutku nije bilo izvedivo. Isto tako smatram kao što sam već naveo nema zahtjevnih klijentica kao ni ružnih žena samo nisu isfrizirane.