Matea Mesić osvojila fenomenalno 3. mjesto na Olimpijadi ljepote u Parizu

Matea Mesić osvojila fenomenalno 3. mjesto na Olimpijadi ljepote u Parizu

OMC Hairworld, koji je poznat i pod nazivom Olimpijadom u ljepoti, najveće je svjetsko natjecanje ljepote i globalna platforma za natjecatelje gdje mogu pokazati svoje frizerske sposobnosti. Organizacija OMC, koja trenutno broji 50 zemalja članica i 2 miliona članova širom svijeta, ovo prestižno godišnje međunarodno natjecanje započela je davne 1946. godine.

undefined

I ove godine hrvatski frizeri i kozmeticari posjetili su sajam i sudjelovali u natjecanju u konkurenciji od 50-tak zemalja  i 1500 najtalentiranijih frizera iz cijelog svijeta. Natjecatelji su imali priliku iskazali svoju kreativnost, sposobnost, vještine i maštovitost u 37 različitih kategorija. Sudjelovanje na sajmu i natjecanju organizirala je Hrvatska obrtnička komora, a predstavnici iste su predsjednik Ceha frizera, kozmetičara i pedikera pri HOK-u, g Ivica Zanetti i predsjednica istog Ceha pri Obrtničkoj komori Primorsko goranske županije i Udruženja obrtnika Rijeka, gđa Žana Jurlina.  

undefined

Ekipa se sastojala od natjecatelja, članova ceha, žirija i frizera koji su predstavljali Hrvatski tim. Natjecatelji iz Hrvatske  natjecali su se u kategorijama Free Fade cut - seniori barberi, Tatoo dizajn - seniori muški, Fantasy style - seniori ženski, Master stylist iznad 50 godina i prestige gala.

undefined

Matea Mesić, kao mlada dvadestogodišnja frizerka, prijavila se prvi put na ovo veliko natjecanje  frizeske struke te je postigla zavidan rezultat osvojivši 3. mjesto u kategoriji Junior Tehnical Briadal Style tj. frizura za mladenke. Matea se nije nadala ovakvom velikom uspjehu te kaže da nije svjesna što je napravila jer prije toga nije imala priliku sudjelovati na velikim natjecanjima kao što je Svjetski cup Omc u Parizu.

undefined

„Pokrovitelj mog odlaska na svjetsko natjecanje su Obrtnička komora Primorsko goranske žuanije i Udruženje obrtnika Rijeka te se ovom prilikom zahvaljujem predsjednicima g. Daliboru Kratohvilu i g. Darku Sertiću što razumiju važnost sudjelovanja naših talenata na takvim manifestacijama, daju podršku mladima i ujedno promoviraju obrtička zanimanja“, rekla nam je, još uvijek puna dojmova nakon spektakularnog svjetskog natjecanja, Žana Jurlina.

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined