Marljiv Vorwerkov robotski usisavač, Kobold VR200

Marljiv Vorwerkov robotski usisavač, Kobold VR200

Robotski usisavači ostvaruju ljudsku fantaziju - da će netko (ili nešto) učiniti posao za nas.

Ključ samostalnog rada je umjetna inteligencija, koja zna rješavati probleme: što napraviti, ako ispred robota ima više prepreka, što ako se zapleo u kabele, kako pronaći stanicu za punjenje... Danas i proizvođači kućanskih uređaja nude robotske usisavače, ali oni će se morati boriti za adekvatan tržišni udio.

Robotski usisavači odjednom mogu očistiti površinu od 30 do 120 četvornih metara, ovisno o kapacitetu baterije, dok se bolje opremljeni modeli mogu nakon dodatnog punjenja vratiti i nastaviti s radom tamo gdje su stali.

Drugi put zaredom, u veljači prošle godine, Kobold VR200 pobijedio je ostale konkurentne robotske usisavače u testiranju koje je izvršio potrošački TEST magazin. U poboljšanoj seriji testiranja, VR200 je pokazao najbolji učinak u čišćenju podova i jedini je robotski usisavač ocijenjen ocjenom »dobar«. Kobold je posebno impresionirao ispitivače svojom sposobnošću snažnog usisavanja i dobrom kvalitetom navigacije. Pametan kućni pomoćnik pokazao se pouzdanim i temeljitim u odstranjivanju mrvica kruha, mljevene kave i vlakana kako s tepiha tako i s glatkih podova. Njegov polukružni dizajn posebno mu omogućuje spretno pristupanje kutovima i dolazak do samog ruba. Čak i na nedostupnim mjestima, rotirajuća četka i fina bočna četka bez ikakvih poteškoća pokupe svu nečistoću.

PRIJAVITE SE ZA BESPLATNO TESTIRANJE U SVOM DOMU, pozivom na besplatni telefon 0800 333 555, prijavom na web stranici ili mailom na parnad@parnad.com.

UČINKOVITA USISNA STRATEGIJA
Kako bi ocijenili spretnost robotskih usisavača, ispitivači su za tu namjenu opremili posebnu prostoriju s namještajem i kamerama te snimali kretanje malih lovaca na prašinu. Kobold VR200 istaknuo se u ovom testu svojom sistematskom navigacijom. Dio po dio, očistio je površinu od 20m2 vrlo učinkovito i bez imalo napora. Vorwerk robot usisavač elegantno je izbjegao sve prepreke koristeći laserski skener i ultrazvučnu tehnologiju za lakše djelovanje u različitim svjetlosnim uvjetima.

JEDNOSTAVNO INTUITIVNO DJELOVANJE
Kobold VR200 uključuje se jednostavnim pritiskom na dugme. Robotski usisavač može se programirati koristeći jednostavni menu na zaslonu u boji. Čak i kada nikoga nema doma, Vorwerk robot usisavač usisava u vrijeme koje se unaprijed odredi. Sa svojom izdržljivom litij ionskom baterijom, Kobold VR200 ima dovoljno snage za očistiti cijeli prostor. Ako se baterija isprazni, pomoćnik se automatski vraća na bazu, na punjenje, nakon čega nastavlja čistiti tamo gdje je stao. Spremnik za prašinu čisti se higijenski i bez napora: prašina se jednostavno istrese iz spremnika. 

Robot Usisavač košta 749 eur, kod nas u Hrvatskoj 5.769,00 kn. Može se kupiti kod naših prodajnih savjetnika, u trgovini Parnad, putem webshopa na našoj web stranici www.parnad.com ili pozivom na 0800 333 555.

Prednosti novoga robota:
- potpuno samostalan i daljinski upravljan
- daljinsko upravljanje omogućuje praktično i udobno upravljanje robotskim usisavačem na daljinu
- niži (visina 9 cm) što omogućuje bolje čišćenje ispod namještaja
- drugačiji i jedinstveni oblik koji doseže svaki kut u prostoru
- uređaj za podizanje na kotače omogućuje lakše savladavanje prepreka do 20 mm visine
- nove četke počiste više prašine sa svih vrsta podova i kutova
- inteligentna programska oprema
- dodatni senzori: 
  1. tri podna senzora
  2. senzor za praćenje zida
  3. tri senzora na braniku 
- senzori prepoznaju prepreke i stepenice, pa robot izbjegava oko 99% barijera u području čišćenja bez dodirivanja
- opcija ECO robotu omogućuje ekonomičan i tiši rad sa smanjenom snagom motora
- sadržaj posude za prašinu praznimo higijenski, jednostavno usišemo fleksibilnom cijevi usisavača 
- drška za prijenos robota podiže se za 45 stupnjeva i služi stabilnom i lakšem prijenosu robotskog usisivača
- vremenski plan omogućuje programiranje robot usisavača da čisti u određene dane i sate u tjednu, tako da on čisti umjesto nas u vrijeme kada nam to najviše odgovara.

PRIJAVITE SE ZA BESPLATNO TESTIRANJE U SVOM DOMU, pozivom na besplatni telefon 0800 333 555, prijavom na web stranici ili mailom na parnad@parnad.com.