Maleni Riječanin Mauro Barak želi živjeti bez boli. Pomozimo mu!

Maleni Riječanin Mauro Barak želi živjeti bez boli. Pomozimo mu!

62 tisuće kuna - toliko stoji sljedeća stepenica na putu do zdravlja malenog Maura Baraka, desetogodišnjeg Riječanina koji je u svome životu dosad prošao više operacija i pregleda no mnogi odrasli za čitavog života.

Vedar i optimističan poput svih vršnjaka svoje dobi, Mauro priznaje da ga je ovih dana ipak strah - boji se operacije koja je ponovo pred njime, a boji se i da njegovi roditelji neće imati novca da mu je mogu priuštiti.

Mauro je naime rođen kao zdrav dječak, no u dobi od 4 godine dijagnosticirana mu je kongenitalna pseudoartroza tibije i fibule ili problem neokoštavanja potkoljenice. To znači da kost u njegovoj nozi nije zarasla punih pet godina, a nakon obilaženja brojnih liječnika, trebao bi se podvrgnuti novoj, trećoj operaciji u Beču koja stoji upravo 62 tisuće kuna. Iako su je drugima odobrili, Mauru HZZO nažalost ne priznaje trošak liječenja u inozemstvu i njegovi se roditelji s tom svotom moraju boriti sami.

"U nogu su mi stavljali razne stvari, kao čavle i tako dalje i čekam novu operaciju i priznat ću malo me i strah", rekao je Mauro u prilogu za RTL televiziju.

Maurovi roditelji dosad su iscrpili sve financijske izvore, podigli su kredite i zadužili se kod rodbine i prijatelja, sve kako bi pomogli svome sinu. Sada im je potrebna pomoć.

"Treća operacija je početkom rujna. Mauru će taj fiksator vaditi kroz petu, bušit će mu 25 centimetara kroz koljeno unutra i stavit će mu izvana tzv. Special T frames što se u Hrvatskoj ne stavlja", pojašnjava dječakov otac Kristian. 

Ukupan iznos troškova boravka očekuje se da će doseći oko 120 tisuća kuna, kažu roditelji. Zasad su uspjeli skupiti tek 35 tisuća kuna.

Mauro obožava nogomet, iako ga nažalost ne može igrati. No, ovih dana ima dvije želje: da Hrvatska dođe do finala i da se skupi novac za njegovu operaciju.

Budući da mu je država okrenula leđa, njegovi roditelji ovise o "malim" ljudima i mole za pomoć, kako bi i njihov sin mogao nastaviti život bez bolova.

Za sve koji Mauru žele pomoći svojim uplatama i tako mu omogućiti liječenje u Beču prilažemo podatke za uplatu novca: 

MAURO BARAK
GUŠĆ 54B
51000 RIJEKA
OIB: 96426986995

Jedinstvena identifikacijska oznaka u svrhu nacionalnog plaćanja - broj računa: HR33 2500 0093 1065 6404 9

Jedinstvena identifikacijska oznaka u svrhu prekograničnog i međunarodnog plaćanja - IBAN: HR33 2500 0093 1065 6404 9 

Maurovu borbu za život bez bolova možete pratiti i na njegovoj FB stranici Pomoć za malog Maura Baraka