Homeopatija: Kap do zdravlja i ravnoteže

Homeopatija: Kap do zdravlja i ravnoteže

U Grand hotelu Bonavia, u petak 15. lipnja od 16 do 19 sati održat će se niz predavanja pod zajedničkim nazivom "Kap do zdravlja i ravnoteže". Riječ je o predavanjima o homeopatiji, sadržajem prilagođenima široj publici, a među predavačima će se naći niz domaćih i stranih stručnjaka. 


Zbog čega se liječiti homeopatski?
Zbog toga što homeopatska medicina liječi osobu ispitujući njene mentalne, emocionalne i fizičke aspekte osigurava ozdravljenje uzimajući u obzir razloge i okolnosti uslijed kojih se osoba razbolila. Homeopatija koristi razrijeđene, dinamizirane i individualizirane lijekove (remedije) bez nuspojava.

Sto liječi homeopatija?
Akutna i kronična patološka stanja na nježan način s dugotrajnim učinkom.

Kako izgleda homeopatski pregled?
Homeopatski pregled u prosjeku traje sat vremena, no to ovisi o težini pojedinog slučaja. Pitanja koje liječnik homeopat postavlja su mnogobrojna: ispituju se sve funkcije organizma, prehrana,stil života, međuljudski odnosi, prostorni i socijalni čimbenici (obitelj, škola, posao, slobodno vrijeme ...), psihoemotivno stanje, čimbenici emotivnog i fizickog stresa koji su prethodili pojavi simptoma itd. Ovakvo ispitivanje omogućava otkrivanje cjelokupne ,,slike bolesti."

Od koje se dobi moze početi s homeopatskim lijecenjem?
Od bilo koje dobi u trenutku u kojem su prisutni znakovi neke zdravstvene smetnje.

Je li homeopatija spora u svom djelovanju?
U akutnoj bolesti remedija omogućava  rapidno poboljšanje općeg stanja. U kroničnoj bolesti, koja po medicinskoj definiciji neumoljivo napreduje, aktivnost individualne homeopatske remedije može usporiti pa i zaustaviti napredovanje  bolesti i poboljšati kvalitetu zivota. Mogućnost odgovora organizma na aktivnost remedije ovisi o raznim čimbenicima poput ozbiljnosti simptoma, trajanja kronične bolesti, higijenskih navika, neispravanog stila života, genetskih i stećenih predispozicija.


PROGRAM  PREDAVANJA
16.00 Fondazione Belladonna On/us i širenje homeopatske znanosti (Raffaella Pomposelli, cir.med.) 
16.25 Što je homeopatija (Gavina Costini, cir.med.)
17.00 Povijest homeopatije (Raffaella Pomposelli, cir.med.) 
17.30 Prikaz kliničkog akutnog slučaja (Michela Gobbi)
18.00 Prikaz kliničkog akutnog slučaja (mr.sc.Patricija Kos Pešut,cir.med.dent.) 
18.30 Rasprava, pitanja i odgovori

Sva su predavanja sadržajem prilagođena široj publici.
Predavanja koja su na talijanskom jeziku bit će simultano prevođena na hrvatski jezik.