Extravagant Secret Dinner i PaštaRIa – dobar spoj!

Extravagant Secret Dinner i PaštaRIa – dobar spoj!

Ponosni smo što je rođendan Extravaganta proslavljen na poseban način - u tome nam je pomogla i PaštaRIa, kao pokrovitelj tajne večere održane u Molo Longu.

undefined

undefined


PaštaRIa je riječki brand koji inspirira svoje korisnike na nove kulinarske avanture, ali i zdraviju mediteransku prehranu. Sam naziv Paštaria koji utjelovljuje dugu tradiciju, vrhunsku kvalitetu najbolje durum pšenice, koja stiže sa sjevera Italije, i lokalne specifičnosti koje se vežu uz primorsku kulturu konzumiranja od milja zvane „pašte“. Naime, nema obitelji kojoj se bar jednom tjedno na tanjuru ne nađe tjestenina. Istraživanja su pokazala da prosječan Talijan konzumira čak 25 kg pašte godišnje, a ubrajaju se u nacije koje imaju najmanju stopu prekomjerne težine u EU!

undefined

Počeci običaja uživanja u tjestenini sežu iz davne 1845. godine kada je osnovana riječka tvornica tjestenine, što je ujedno bio početak proizvodnje tjestenine u Hrvatskoj. Te iste vrijednosti vrhunske kvalitete i duge tradicije PIK Rijeka je prenio i u brend Paštaria, čiji dizajn i ambalaža zrcale bogatu povijest riječke manufakture tjestenine te užurbanost i gust promet u riječkoj luci u razdoblju osnivanja prve manufakture. Danas se tjestenina proizvodi u suvremenom postrojenju s kontinuiranim i automatiziranim tehnološkim procesom na linijama za proizvodnju kratke i duge tjestenine i za tri asortimana tjestenine (durum, jajna i specijalna), od ukupno 25 različitih oblika.

undefined

Ono što Paštariju čini posebnom je upravo taj spoj tradicije vrhunske kvalitete i moderne tehnologije, što potvrđuju i međunarodni certifikati ISO 9001, HALAL, IFS i HACCP. U proizvodnji se koristi samo najkvalitetnija durum krupica, koja je uvijek al dente i ne raskuhava ni ne sljepljuje pri kuhanju. Osim toga Paštaria sadrži visok sadržaj proteina i dijetalnih vlakana, te je bogata mineralnim elementima i vitaminima. Kako bi se sačuvala njezina superiorna kvaliteta, posebna se briga poklanja sušenju na tradicionalan način, na nižim temperaturama, čime sve njezine nutritivne vrijednosti ostaju netaknute. 

Ove godine Paštaria je ponosni nositelj znaka „Odabrale mame“. Ocijenjena je najboljom u kategorijama zadovoljstvo proizvodom, omjer vrijednosti za novac i namjera ponovne kupnje te tako pronašla put do srca hrvatskih majki koje su prepoznale njezinu kvalitetu.

undefined

Zašto je Paštaria tako posebna?
Rađena od durum pšenice, prehrambeno je vrijednija od obične i zbog toga je pogodna za sve one koji su svjesni važnosti uravnotežene mediteranske prehrane. Osim toga, ne sadrži kolesterol, bogata je bjelančevinama i mineralima.

Svi oblici Paštarie su pri kuhanju uvijek čvrsti i “al dente”, te zbog toga ostaju kompaktni i pri duljem prekuhavanju. Paštaria sadrži niski glikemijski indeks (GI < 50), te zbog toga pospješuje probavu i apsorpciju namirnica bogate ugljikohidratima.

I zato jer je naša riječka, i dolazi iz najstarije tvornice tjestenine u Hrvatskoj!