Balašević u Opatiji održao koncert za pamćenje

Balašević u Opatiji održao koncert za pamćenje

Red pjesme, red smijeha – dobro isprobana formula novosadskog kantautora Đorđa Balaševića, sinoć je još jednom, oduševila opatijsku publiku. 


undefined
undefined


Panonski se mornar nakon pet godina vratio na Ljetnu pozornicu, a koncert je otvorio starom baladom Fina lagana stvar. Uslijedila je Prva ljubav, pjesma kojom je Đole osvojio srca opatijske publike davne festivalske 1978. godine, a sudeći po svemu, prve ljubavi se zaista pamte.


undefined
undefined


Nekoliko tisuća ljudi uživalo je u maestralnoj, uvijek emotivnoj izvedbi neponovljivog umjetnika koji je uz glazbenu podršku fantastičnih Mangupa i tamburaša ansambla Zorule izveo neke od svojih najvećih hitova. Veselilo se tako uz Ringišpil, Korzo, Ilonu, a Opatiju je kroz pjesmu posjetio i Boža zvani Pub. Nisu izostale ni poznate balade Lepa protina kći, Provincijalka, Olivera, Portret života mog, Neki novi klinci... kao ni mnoge druge pjesme koje su pod opatijskim zvjezdanim nebom stvorile onu posebnu "balaševićevsku" čaroliju.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined


Panonski je mornar publiku svih generacija držao na nogama više od četiri sata, a od Opatije se oprostio pjesmom Odlazi cirkus. 


undefined


Na kraju balade možemo reći samo jedno - dragi Đole hvala ti što si se još jednom glupirao za nas, hvala ti što si i dalje "onaj isti vetropir". 


Fotografije: Extravagant
Autor: Adriana Karuza