Predstavljamo: Majice s izvezenim porukama by DOBAR.TEE.DAN

Predstavljamo: Majice s izvezenim porukama by DOBAR.TEE.DAN

Raznoliki natpisi u vezanom stilu su nas na prvu osvojili: 'Pusti me da lutam' ili pak 'Gledaj svoja posla' htjet će nositi svi. T-shirti ovog brenda svakako će potaknuti osmijeh na vaša lica, jer su jednostavno unikatne. Ovaj simpatičan brend checkirajte na Instagramu i nađite si svog favorita.


1.     Od kuda ideja za ime brenda?

Ime je brend dobio prema instagramu jedne od nas koja se zove dobar.dan. Htjele smo nešto tome srodno, a i ona je oduvijek htjela brend s takvim imenom. Na kraju se ovo izrodilo kao pozdrav, a ‘tee’ u imenu stoji za t-shirt :)

2.      Kako je počela ova genijalna priča s vezom?  

Ana (dobar.dan) je prva od nas počela vesti prije nekoliko godina i na taj način ukrašavala odjeću. To je zatim stalo zbog obaveza na faksu, a onda kad se opet primila toga prije nekoliko mjeseci smo se i ostale toga spontano prihvatile, jedna po jedna. Svidjela nam se ideja jer je konac nešto što nam je lako dostupno, a na taj način smo imale jedinstvenu odjeću!

undefined

3.      Od kuda izvlačite poruke?

Poruke koje vezemo su produkt brainstorminga na dnevnoj bazi, u početku smo znale da želimo nekoliko prepoznatljivih slogana, svakako na hrvatskom i tada su nastali ‘gledaj svoja posla’ i ‘pusti me na moru’. Sve iza toga je bilo potpuno spontano po principu da bi se jedna od nas javila i rekla ‘imam super ideju’ poslala neku skicu i dogovarale smo se koliko nam se sviđa :)

4.      Vaša publika su…

Naša publika su uglavnom žene, srednjoškolke, studentice, mame za sebe ili svoju djecu. Makar, bilo je nekoliko muškaraca koji su htjeli da nešto napravimo za njihove djevojke, te priče su nam posebno drage!

undefined

5.      Od materijala najviše volite koristiti…

Sve što koristimo je pamuk u 100% udjelu! Majice su potpuno pamučne, a tako i konac. Neke ilustracije radimo i s akrilnim bojama za tekstil i to je isto super kombinacija.

undefined

6.      Koliko traje proces veza?  

Kako za koji motiv. U početku nam je trebalo po 5-6 sati po motivu, sada se to spustilo na 3-4 sata zbog toga što smo se ispraksale. U svakom slučaju iziskuje visoku koncentraciju i dobru pripremu rađenjem skice.

7.      Može li se naručiti neki osobni citat ili poruka?

Kod nas se sve može dogovoriti, često su nam bile drage ideje koje su drugi predložili.

undefined

8.      Hobi ili posao?

Hobi hobi i samo hobi. Sve tri smo studentice, tek u sredini faksa, velik dio našeg dana odlazi na ostale obaveze - studiranje, sport, socijalizacija. Vezemo tek kada smo sa svime ostalim gotove.

9.      'Živim punim plućima' ili 'Pusti me da lutam' ?

Mislim da jedna drugu nadopunjuju :)

10.   Ana, Dora i Iva opišite nam Vaš jedan radni dan...

 S obzirom da svaka od nas ima drugačije rutine, pokušat ću nekako generalizirati naše dane. Ujutro se probudimo i provjerimo naš instagram - ako nam se netko javio volimo popričati i odgovoriti na lijepe riječi naših followersa. Nakon toga slijedi faks/učenje/trening, a sve imamo i demonstrature na svojim faksevima pa nekad imamo i te obveze. Popodne ili predvečer se nazimo s prijateljima, a nakon toga, kad je već večer, uz film ili neku seriju sjednemo i šivamo :)

11.   Imate li upite van Hrvatske za vaš brend?

Javljaju nam se ljudi od svuda ali su većina emigranti u druge zemlje, neki od upita dolazili su iz Engleske, Švicarske, Njemačke, Srbije, Makedonije, Crne Gore...

undefined

12.   Naći vas možemo na kojim društvenim mrežama?

Zasad isključivo na instagramu. U budućnosti ćemo vjerojatno aktivirati facebook, ali zasad nam je ovako super!

13.   Vječna inspiracija vam je?

Trudimo se biti same inspiracija sebi i zastupati ideju bezbrižnosti i samopouzdanja, ali istovremeno brinemo za okoliš - na našim pakiranjima uvijek stoji podsjetnik da se papir reciklira!

14.   Što nam spremate novog i kreativnog?

 U budućnosti želimo izlagati na nekim sajmovima kada pripremimo dovoljno materijala za izlaganje, a i želja nam je organizirati radionice kako bismo naučile ljude o vezu! Ali korak po korak.

15.   I jedan mali savjet: Dobar.tee.dan se može isfurati na…

Trapke i tensice su uvijek super izbor, ali trudimo se biti dovoljno basic da idemo na sve!

undefined

Autor: Marija Petanjek

Foto: Dobar.Tee.Dan