Novi biser Opatijske rivijere: Villa Altavista

Novi biser Opatijske rivijere: Villa Altavista

Opatijska rivijera već desetljećima mami brojne turiste iz svih krajeva svijeta, a turistička ponuda se svakodnevno upotpunjuje i nije lako istaknuti se. Villa Altavista, novi biser Opatijske rivijere, to je nedvojbeno ipak uspjela, a mi smo doznali sve o ovom prelijepom objektu jedinstvenog unutarnjeg i vanjskog uređenja - te zadivljujućeg pogleda.

1. Villa Altavista nalazi se u zaleđu Opatije i osim fantastičnim pogledom, plijeni i prelijepim dizajnom i uređenjem. Od kuda ideja, inspiracija i tko stoji iza ove prelijepe ville?

Ideja i nit vodilja je bila napraviti objekt najviše kategorije, koji raspolaže svim sadržajima za nezaboravan i ugodan boravak gostiju, kakvog objekta nije bilo na području Opatijske rivijere. Projektni naglasak je bio pružiti opuštanje i relaksaciju uz direktan idilični pogled na Kvarnerski zaljev. Villa je kaskadnog tipa te je prednost same lokacije u tome što je sa svih strana okružena šumom te na taj način gostima pruža potpunu privatnost. Inspiracija za uređenje ville bila je stoga sama priroda koja ju okružuje, te se je prilikom projektiranja spajala suvremenost i tradicija s prirodom u najvećoj mogućoj mjeri.  

undefined

Idilični pogledi na more i zelenilo pružaju se iz gotovo svake prostorije unutar Ville, od najniže etaže gdje se nalazi velika terasa, bazen i wellness dio, pa kroz dnevni boravak i kuhinje, svih spavaćih soba sve do vidikovca na krovu Ville. Stoga ne samo da je buđenje u krevetima s direktnim pogledom na more, već je i "kuhanje s pogledom". Zanimljivo je kako vila ima dva lica: zatvorenost prema prilaznoj cesti gdje je ulaz, i ta strana je konzervativnija s manjim otvorima i kosim krovom, dok je druga strana kompletno otvorena prema moru i šumi gdje prevladavaju staklene stijene, otvoreni pogledi na zaljev i spomenuta naglašenost suvremenosti samog projekta. Iza arhitektonskog projekta stoje Lotus Architecti iz Zagreba, s timom koji čine Maja Bručić, Eva Cotman i Ivana Pozaić.

undefined

2. Koliko je dugo trajala izgradnja i uređenje? Je li sve išlo glatko?

Izgradnja i uređenje Ville trajala je nešto manje od godinu dana, računavši od početka samih iskopa pa do potpune zgotovljenosti objekta. Zahtjevnost projekta bila je visoka, poglavito radi mnogobrojnih detalja uređenja na samom pročelju - fasadi Ville, ali i njezinoj unutrašnjosti, gdje je sa svih strana prisutna igra volumena te tradicionalanih prirodnih elemenata, od kamena i drva do kože. Primjerice samo je fasada Ville rađena u 4 faze, od postavke kamenih lomljenih bunjica istarskog kanfanara, postavke imitacije drvenih elemenata pročelja do drvenih letvica kvalitetnog egzotičnog drva i na kraju samog fasadnog sustava. O svemu tome je trebalo voditi računa, ali takvih primjera ima mnogo u cijeloj Villi, pozornost je stavljana na najsitnije detalje. Stoga je najveći izazov bio završiti sve u planiranome roku kako bi Villa bila spremna za korištenje ove 2018 sezone. 

undefined

4. Što je ono što je čini drugačijom od ostalih? Na što ste najponosniji?

Ne bi baš kazali da je "drukčija", već da je "svoja". Želja prilikom samog projektiranja je bila napraviti "ono nešto" što će joj dati poseban šarm i učiniti ju jedinstvenom, ali opet da se uklapa u prirodni ambijent i pruža sve što se može zamisliti za nesmetno opuštanje i odmor tijekom cijele godine. Zato je ispod cijelog volumena Ville smješten polunatkriven grijani bazen u čijem se produžetku nalazi wellness dio sa jacuzzijem, saunom, mini fitnessom i prostorom za druženje i igru, uz kamin u kojemu se zimi može raditi i peka. Upravo radi korištenja i tijekom zimskih mjeseci napravljen je "polunatkriveni" koncept bazena, sa grijanom saliniziranom vodom kako bi doživljaj bio potpun.

undefined

5. Riječ je o villi koja je idealna za opuštanje s prijateljima i članovima obitelji, ali i za poslovne susrete. Znamo da je popis poduži, čini mi se da ste baš na sve mislili. Recite nam, što je sve u ponudi Ville Altavista?

Mislilo se na mnogo toga, a poglavito na detalje koji u svemu "čine razliku". Moglo bi se reći da je Villa "hotel u malom", jer pruža sav hotelski komfor. Štoviše, prilikom kategorizacije objekta pohvalili su kako objekt pruža mnogo veći komfor nego veliki dio hotela sa 5 zvjezdica. Navest ćemo samo neke od zanimljivosti. Izuzev flat SAT/TV, i WiFi interneta koji se proteže na svim katovima i vanjskim terasama, raspolaže i sa intercom telefonima u svim sobama i dnevnom dijelu te time gostima daje mogućnost komunikacije između soba i prostorija unutar ville. Kako bi boravak u objektu gostima bio što ugodniji i zabavniji, prostor oko bazena zajedno sa wellness dijelom, konobom i prostorijom za igru te dnevnim dijelom sa vanjskom natkrivenom terasom opremljeno je poznatim SONOS audio sistemom za reprodukciju zvuka. Time gost putem zasebne aplikacije dobije mogućnost raspolagati sa svim zvučnicima unutar Ville te iste može koristiti i uključivati prema želji, unutar grupa, primjerice zasebno samo na bazenu, u wellnesu, dnevnom dijelu, terasi ili pak uključiti i koristi sve audio sustave istovremeno. 

undefined

Vanjski dio natkrivene terase raspolaže i sa vanjskim projektorom koji sliku projecira na svega 20 cm ispod sebe, na prostor zida koji je kompletno obučen u kamen, polirani kanfanar. Time gosti mogu nesmetano uživati u vešernjoj idili na terasi, čaši pjenušca, idiličnom pogledu na more i zaljev te istovremeno vani na zraku uživati u projekciji zabavnog ili informativnog TV programa. Na tom kamenom zidu na terasi nalazi se i vanjski kamin na Bioetanol koji doprinosi dodatnom ugođaju u večernjim satima. Sve prostorije unutar Ville imaju osjetnik temperature i vlage, kao i ionizator zraka radi potpune ugodnosti gosta i pružanja vrhunske učinkovitosti za kvalitetu zraka unutar Ville.

undefined

Također goste prilikom dolaska dočekuje "wellcome paket" u svakoj sobi sa posebno brendiranim promotivnim materijalima tiskanim u zlatotisku, poput blokića za pisanje, olovke, kuverte i razglednicom Ville, dok ih u svakome kupatilu dočekuje kupaonska kozmetika. Ovdje su naravno i svi ostali brendirani materijali i oprema koji doprinose dodanom komforu gostiju, poput raznih dimenzija brendiranih ručnika, ogrtača, papuča, wellness ručnika...
Villa je također opremljena sustavom videonadzora, parlafonije i alarmnog centra.

undefined

6. Kakvi su prvi dojmovi gostiju i tko su vam najčešći gosti?

Gosti su različitih nacionalnosti no profil je mahom isti, gosti željni odmora, vlastitog mira te uživanja. Prvi dojmovi su odlični. Svi su do sada pohvalili izgled Ville na slikama, koje su u biti prvi dojam objekta i radi kojih gost bookira smještaj. No svi su složni u tome kako Villa u stvarnosti izgleda još i bolje. Dokaz tome je da su gosti koji su u njoj boravili već rezervirali smještaj za narednu godinu. 

undefined

7. Imate li i daljnjih planova za budućnost?
Planova naravno uvijek ima. Villa trenutno sa svojim prostorom okućnice raspolaže sa oko 3.700 m četvornih površine. No ispod ville nalaze se prekrasne ravne travnate livade i šuma, s obzirom se dodatno parcela prostire na preko 6.000 metara kvadratnih. U planu su za budućnost mini golf teren, uređeni park te šetnica unutar šume, kao i ostali zabavni sadržaji.

undefined

8. Od starih austrougarskih vila da današnjih modernih ljepotica poput vaše, čini se da Opatija i okolica nimalo ne gube svoj sjaj. Što kažu gosti?
Gosti su općenito zadovoljni Opatijskom rivijerom i ponudom koju Opatija pruža. Do sada smo imali goste koji godinama posjećuju Opatijsku rivijeru i svi su složni u tome kako se posljednjih godina vidi pomak u Opatiji u kvalitativnom smislu, što smještaja što sadržaja i uređenja.

undefined

9. Oni koji žele odsjesti u Villi Altavista ili je žele preporučiti, gdje vas mogu naći?
Naći nas mogu putem raznih prodajnih kanala i partnera kod kojih se Villa oglašava na internetu ali i partner agencija.

undefined

undefined

undefined

undefined

Photo: Rajko Mrvoš