Nohaa brand: Modna priča koju obožava tisuće fanova

Nohaa brand: Modna priča koju obožava tisuće fanova

Nohaa brand samo na Facebooku broji preko 70 tisuća fanova. Koliko dugo postojite i kako je sve krenulo?

Modni svijet nas je uvijek zanimao, te smo uvijek tražile način kako se predstaviti široj publici budući da je u modnom svijetu jako teško uspjeti osobito kad se radi o tako malom tržištu s mnoštvom poznatih i prIznatih dizajnera. Ubrzo se otvorila prilika od strane časopisa Cosmopolitan koji su napravili suradnju s Naomi Campbell parfemima gdje su tražili mlade kreativce.  Nohaa je nastala u prosincu 2009.godine samim prijavljivanjem na njihov natječaj časopisa. Na tom natječaju smo i pobjedile te dizajnirale  i izradile unikatne broševe koji su se prodavali s Naomi parfemima u Hrvatskoj i BiH. Nakon toga se Nohaa priča nastavlja izlagajući na različitim modnim događanjima kao što su Fashion hr. Industrija, Moda sa šlagom i Fashion Incubator.

 undefined

Tko stoji iza brenda, tko je njegova idejna, pokretačka i stvarateljska snaga?2.

Iza Nohaa torbi stoje Ivica Nola i Rijana Hadžić Radoš. Rodom  smo iz Makarske.  Poznajemo se još iz srednje škole, gdje smo išle zajedno u razred , no zapravo tek dolaskom u Zagreb i upisujući isti fakultet (Grafički) počima naše prijateljstvo i suradnja.

 undefined

2.      Što sve imate u ponudi? Kakve su torbice trenutno hit?

 U ponudi imamo svakakve modele, veće, manje, dnevne, večerne, te  uvijek težimo k tome da svaka naša torba bude što je više moguće kvalitetna.

Ovo ljetu su najviše popularne pletene torbice. Cekere radimo već treću sezonu i svake godine izbacimo par novih modela. Trenutno su najpopularniji naši modeli Amal i Dilayla.

 undefined

4. Koje materijale koristite, kako teče postupak izrade svakog predmeta i koliko vremena vam je pritom potrebno za izradu?

Radimo sa uistinu različitim materijalima. Koristimo pravu kožu, različite eko kože (od glatkih, brušenih, zmijskih,kroko uzoraka) do jute i ukrasnih materijala. Volimo tragati za novim materijalima od kojih možemo izraditi nešto novo.

Cijelokupni proces od samog nastanka pa do izrade jedne torbe  je jako zahtjevan,no sve je lakše kad smo dvije, jer nama rad u dvoje donosi prednosti, nadopunjujemo se i „guramo“ jedna drugu da budemo što bolje i kvalitetnije. Sam proces je jako zahtjevan, potrebno je dosta vremena  dok bi torbu dovele do savršenstva, jer je potrebno isprobati različite varijante kako bi vidjele je li torba funkcionalna.

undefined

5. Otkud inspiracija za stvaranje uvijek novih, originalnih i jedinstvenih torbica?

Sve što nas okružuje, priproda, ljudi, arihtektura,novi materijali i uzorci, nova haljinica i cipele koje smo baš kupile i baš za njih nemamo idealnu trobicu.

 undefined

6. Na što ste najponosniji u dosadašnjem radu?

Ponosne smo na jako puno toga, ponajprije jer radimo u jako maloj zemlji koja ima jako puno kreativaca, a Nohaa je prepoznatljiva i kao modni brand samo rasti i širi se. Mislimo da svatko tko radi nešto sam može biti ponosan na sebe što je uspio stvoriti i raditi nešto što voli.

 undefined

7. Kakvi su planovi za budućnost?

Iako smo relativno mlade poduzetnice, svakako planiramo daljnje širenje. Najbitnije nam je da radimo posao koji volimo i od toga živimo. Što se tiče ideja, toga nam ne manjka samo što nam je sada vrijeme najdragocjeniji faktor. Trenutno smo uz dnevni posao, prilično okupirane otvaranjem vlastitog izložbenog prostora, takozvanog showroom-a gdje bi mogli primit klijente koji bi tako mogli doći i osobno razgledati naše proizvode. Ovaj projekt iznimno nam je bitan te se nadamo da ćemo ga u skorijoj budućnosti realizirati. Osim toga, imamo još puno drugih planova no o tome na vrijeme.

 undefined

8. Kakvi su komentari i dojmovi klijenata?

Jako nam je drago što imamo jako pozitivne reakcije naših klijenata. Imamo veliku listu dugogodišnjih klijenata, cura koje već dugo naručuju od nas I koje imaju jako puno naših modela. Drago nam je kad nam se kupci vraćaju jer nam je to samo znak da radimo dobar posao.

 undefined

9. I za kraj, gdje vas sve mogu naći novi kupci?

Nohaa dizajn možete naći putem interneta, na našoj službenoj Facebook stranici Nohaa i službenom Instagram profilu nohaadesign.

 Autor: Extravagant

Foto: Facebook