MPearls Jewelry: Tradicija, inspiracija i ljubav u nakitu

MPearls Jewelry: Tradicija, inspiracija i ljubav u nakitu

U moru proizvođača nakita, teško je ostati impresioniran, a još teže stvoriti nešto novo, dojmljivo i originalno. Matea Matić to je uspjela, zahvaljujući obiteljskoj tradiciji ali i vlastitom talentu i viziji. Kako je rođena MPearls Jewelry priča, pročitajte u nastavku.

1. Tko se krije iza brenda MPearls Jewelry?
Matea Matić, ekonomistica koja je već na 2. godini faksa, 2010 kada je i počela njena priča s MPearls znala da neće raditi u struci. Faks sam završila, jer volim završavati stvari koje započnem, ali ljubav prema nakitu koja mi teče venama, obzirom da dolazim iz zlatarake obitelji Glasnović je prevladala. Nekako se nije isplatilo niti "boriti" s time, jer i u gimnazijalskim danima sam voljela boraviti u nekadašnjoj obiteljskoj zlatarni.

undefined

2. Kako je počela vaša modna priča?
Uživala sam biti s roditeljima u zlatarni, znala sam napamet gdje stoji koji komad nakita od silnog prčkanja po policama i ladicama i redovito sam tatu "maltretirala" s pitanjima koji je koji kamen... Zbog ekonomskih neprilika u drzavi, 2010 godine  moji su morali zatvoriti zlatarnu, a ja sam iz hobija u tim trenucima krenula i u prodaju svog nakita. Tada je bilo malo onih koji rade nakit i prodaju ga preko Facea, a mama me nagovorila da i ja objavim svoje radove. I tako je krenulo.

undefined

3. U moru dizajnera nakita, drugačiji ste, svoji i inovativni. Koja je tajna?
Ono sto je specifično u mojoj izradi je što radim i po narudžbi, tako da  uglavnom svaki model može biti u boji po želji mušterije, ali ono što smatram svojom konkurentskom prednošću je što su moji komadi nakita kompletno ručni rad. Sama radim šablone za određeni model naušnica ili vrlo popularne personalizirane broševe ili tehnikom lotanja spajam određene metalne oblike u formu koju želim.

Naravno, takve stvari sam naučila od tate i djeda, što također moram istaknuti kao prednost, jer osim što imam majstore, imam i zlatarsku radionu u kojoj mogu ostvarivati svoje ideje uz pomoć određenih strojeva za izradu djelova i slično.

undefined

4. Koliko pratite trendove kada stvarate?
Naravno kao i svi pratim trendove.  Jednostavno ne mozeš prodavati samo naušnice ako su narukvice u modi, i obrnuto. I u kreativnom dijelu stvaranja trendovi jako puno utječu, ali svakako se trudim da imam svoj neki prepoznatljivi stil izrade i kako u samom nazivu brenda stoji riječ biser (pearls) , njih možete naći u svakom mom komadu nakita, barem jedan, bez obzira jesu li u modi ili nisu ili smatra li netko da su  biseri rezervirani samo za gospođe u najboljim godinama. :)

5. Na koji ste komad nakita najponosniji?
Iskreno, teško mi je izdvojiti samo jedan komad nakita, jer sam postupno radila, učila, usavršavala se tako da svaki novi komad mi je najdraži. Od naušnica, broševa do  "CrownPearls" nakita za kosu. Trenutno se najviše ponosim srebrnom narukvicom •BePearls• zato jer sam napokon počela raditi sa plemenitim metalima i zato jer je narukvica minimalističkog dizajna kojim je istaknut logo MPearls obzirom da je na rubovima narukvice slovo M i kultivirani japanski biser.

Biranjem slova po želji, svatko može biti pearlsica. Narukvica je izrađena od 925 srebra te može biti i pozlaćena 18k pozlatom.

undefined

6. Kakvo je MPearls Jewelry modno ljeto?
Ove sezone sam se vodila idejom da je ljeto samo po sebi "dovoljno" i za razliku od dosadašnjih modela, najviše naušnica (koje smatram svojom specijalnoscu) htjela sam ponuditi nešto jednostavnije, a opet dovoljno efektno. Cvjetovi i/ili listovi od sedefa u kombinaciji s poludragim kamenjem poput koralja, tirkiza, rozenkvarca, bisera i sl. savršeni su dodatak bilo kojoj ljetnoj kombinaciji i prilici. Također već navedena srebrna narukvica idealna je za curke koje vole minimalistički nakit.

7. Gdje se može kupiti MPearls Jewelry?
Moji radovi mogu se naručiti preko facebook stranice https://www.facebook.com/MateaPearls01/ ili instagram računa @mpearls_jewelry. Dio asortimana prodaje se u butiku LOVEMia u Teslinoj 7 u Zagrebu. Voljela bi u budućnosti imati "nešto svoje"... Nadam se da ću to i ostvariti.

undefined

Autor: Extravagant
Foto: MPearls Jewelry