Loré otvorio Ljubljana Fashion Week kolekcijom

Loré otvorio Ljubljana Fashion Week kolekcijom "Cien años de soledad"

Loreta Gudelj, dizajnerica brenda Loré otvorila je prvi dan Ljubljana Fashion Weeka kolekcijom "Cien años de soledad" inspiriranom istoimenim remek-djelom Gabriela Garcíe Márqueza. 

undefined

Krojevi i materijali birani su sukladno temi i godinama koje obuhvaća literarni predložak, navodeći kao glavne tematske cikluse cjeline Buendía, Macondo te Aracataca. Nastojeći ilustrirati radnju knjige Loreta Gudelj se vezala na simboliku djela poput žute i crne boje te cvijeća i leptira znamenitim za kolumbijskog dobitnika Nobelove nagrade za književnost.  

undefined

Dizajnerica je birala kombinaciju zagasitih i jarkih tonova koje asociraju na kolumbijsko podneblje i kolonijalne gradove te krojeve prve polovice dvadesetog stoljeća. Kolekcija je u potpunosti izvedena od kašmira, tvida, premium vunenih štofova, merino vune, svile i makrame čipke kombiniranim s tkanim detaljima te vintage gumbima. 

undefined

undefined

Loré odjevni predmeti uvijek su izvedeni od prirodnih materijala bez dodatka sintetskih vlakana s naglaskom na ručnu proizvodnju te uključuju kapute, haljine, hlače, bluze, suknje i veste u različitim krojevima. Kolekciju su upotpunili modeli cipela Les Autres iz Mass Hrvatska u bojama odjevnih predmeta.

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

Modeli: Immortal Model Management

Foto: Jure Makovec