Još ne znate kamo za Valentinovo? Imamo 9 odličnih prijedloga

Još ne znate kamo za Valentinovo? Imamo 9 odličnih prijedloga

Valentinovo je iza ugla, a ako još niste rezervirali svoje mjesto u omiljenom restoranu ili tek razmišljate kakvo iznenađenje pripremiti svojoj boljoj polovici, imamo 9 odličnih gastro prijedloga - jer ljubav, kao što je poznato, ide kroz želudac.

Ristorante Spagho nudi dvije opcije - riblji ili mesni menu. Ovisno o vašem favoritu, na raspolaganju vam je brancin u kombinaciji s bučom, ili pak juneći obrazi u umaku od borovnica, na podlozi od njoka i tartufa. 

undefined

Krem juha od crvene paprike, a zatim pačji confit s crvenim kupusom dio je valentinovog menija u JIST-u, koji stoji 270 kuna po osobi. Rezervacije su obavezne.

undefined

Food bar Cantina također nudi izbor između ribljeg i mesnog menija: u ribljoj varijatni na stolu će se naći jadranske kozice i kvalitetna bijela riba, dok je mesna varijanta u znaku foie gras i dalmatinske pašticade s domaćim njokima. Oba menija stoje 200 kuna po osobi.

undefined

Restoran Morčić osmislio je dva menija. Morčić po cijeni od 140 kuna donosi domaće pljukance s vrganjima, porilukom i pancetom, a zatim i ramstek u crvenom vinu i brusnicama; Morčica je riblja varijanta i stoji 160 kuna, a na stolu će se naći rižoto s kozicama, pršutom i zelenim pestom file brancina u škartocu s povrćem i krumpirom.

undefined

Hotel i restaurant Draga di Lovrana za večer zaljubljenih također nudi dva različita, iznimno bogata menija. Prvi menu u 4 slijeda donosi tunu u kombinaciji s prepeličjim jajem, zatim rižoto s ciklom, kozjim sirom i orasima, jelena u samoniklom bilju i vrhunsku čokoladu, sve po cijeni od 290 kun po osobi. Drugi menu u 6 slijedova stoji 420 kuna po osobi, a dodatno je proširen i prozračnim pačjim pateom te poširanim fileom divljeg brancina. Rezervacije su također obavezne.

undefined

Valentinovo menu u restoranu Nono Frane donosi četiri odlična slijeda, s fileom plemenite ribe u umaku od agruma i ružmarina, odnosno s odležanim ramstekom u umaku od dijon senfa u glavnim ulogama. Za live muziku bit će zadužen Toni Markovski.

undefined

Valentinovo u Stanciji Kovačići bit će pak u znaku mirisa Kvarnera i Duo Livingstones. Menu po cijeni od 250 kuna nosi riblje delicije, crveni rižoto i teleće obraze sa skutom i kaduljom. Dobra je vijest da se ovdje može i prespavati.

undefined

Konoba Mučićeva ravan za Valentinovo pak nudi dva menija, mesni po cijeni od 140 kuna te riblji po cijeni od 120 kuna. Zvijezde večeri bit će medeni svinjski ombolo s pancetom uz njoke na nonin način, te punjene lignje i file brancina sa klicama češnjaka i julienne povrće.

undefined

Chef Zoran Jajac - Bizon u Azuru, u Novom Vinodolskom sprema Valentinovo after party, 15. veljače. Goveđi file u umaku od suhih šljiva i file plave ribe na kremi od celera i buče dvije su opcije glavnog jela na meniju od šest slijedova, po cijeni od 150 kuna. Dodajmo tome i da će sve goste te večere zabavljati klapa Ultima.

undefined

Ne zaboravite na vrijeme rezervirati svoje mjesto!

Autor: Extravagant
Foto: Facebook