Extravagant Recenzije: Chang Thai, tajlandska masaža

Extravagant Recenzije: Chang Thai, tajlandska masaža

Prošloga tjedna mogli ste čitati naše dojmove iz La Rosea u starom gradu, a sljedeća adresa na koju smo krenuli po inspiraciju za recenzije nalazi se tek nekoliko koraka dalje. Na samom Korzu iznad užurbane gradske vreve, otkrili smo oazu mira, Chang Thai massage center

U ugodnom ambijentu otkrili smo (i ponovile gradivo) zašto je tajlandska masaža milijunima ljudi prvi izbor, a evo i naših dojmova iz njene riječke inačice.

undefined

MAJA
Danas smo opet na jednom od "mojih" mjesta. Chang Thaiju sam vjerna od početka, a razloga zbog kojih sam tamo svaki tjedan je više.

1. Nitko me ne pili i ne opterećuje, komunikacija je svedena na minimum.
2. Ne volim masaže s uljima, a budući se tradicionalna tajlandska masaža obavlja u odjeći, za mene je pun pogodak.
3. Nisam tip od masaža u kojima me glade, iskreno takav me tip masaže cak i iritira. Da se razumijemo, ni na tajlandskoj me ne lome, za mene je jačina idealna... nit' prejako ni preslabo.
4. Radno vrijeme do 10 navečer, čak i vikendom.

Čula sam da su im odlične i anticelulitne masaže... jedva čekam isprobati ih, jer ljeto samo što nije.

undefined

ADRIANA
Na sam spomen masaže, dođe mi toplo oko srca. Ozbiljno. Potpuno je nebitno koji dio tijela je na repertoaru, samo da me netko masira. Do sada su to uvijek bile one masaže tijekom kojih skoro pa zaspiš. Uljne i ugodne, a tajlandska masaža je nešto potpuno drugačije. Prvi put sam ju probala ovdje, u Chang Thaiju. Došla sam malo skeptična, jer... to sigurno boli, jer nema ulja, jer boli... Pomislila sam - što mi to uopće treba. No, kako to često biva u životu – i ovaj se put pokazalo da sam nepotrebno grintala.

Sam Chang Thai je u finom polumraku. Dođeš, presvučeš se u hlače i majicu, legneš i – uživaš. Atmosferi pridonosi i ambijentalna muzika, a masaža je čisto savršenstvo. Moram naglasiti da imam popriličnih problema s leđima i ovo je upravo ono što mi je trebalo. Da, boli. Zapravo, balansira negdje na granici između boli i ugode. Da, nije cijelo vrijeme najugodnije. Da, možeš reći da ti je malo previše i pritisak će odmah postati slabiji (nisam morala, bilo je potpuno izdržljivo, ali lijepo je znati da imaš tu opciju). I da – pomoglo je. 

Već nakon same masaže osjećala sam se puno bolje, a pravi efekt sam osjetila drugi dan. Razdrmalo mi mišiće za koje nisam znala da postoje, ovo je bilo skoro pa poput neke tjelovježbe. Obuhvatilo je sve – ramena, leđa, noge, stopala, ruke, a kao šećer na kraju došao je red na vrat i glavu. I čaj. Otišla sam preporođena i znam da ću se sigurno vratiti. Evo me već nešto boli u leđima. :D

undefined

MARTINA
Bilo je ljeto, vruće, sparno i slano baš kako i mora biti ljeto na plaži prosječnog turističkog mjesta na Kvarneru. U hladu borova, sitna ženica upravo je preslagivala kosti nekom mrgi, četiri puta većem tipu od nje same, a dok je on na licu imao bolnu grimasu, ona se nježno smješkala kao da, ne znam, veze goblen. Prilično sam sigurna da sam, između cike djece i Miše Kovača koji je ljubio zemlju po kojoj hoda iz zvučnika obližnjeg birca, čula kako mu negdje u kičmi nešto puca. Prilično sam sigurna i da sam upravo u tom trenutku razvila blagu fobiju od tajlandske masaže. 

Ali! Zna se što se kaže o karakterima koje se ne da nagovoriti - pa sam se i ja tako dala nagovoriti na svoj prvi susret s tajlandskom masažom. Sistemom tko preživi, pričat će, stigle smo u Chang Thai. Umirujući, topao ambijent, savršen vrući čaj za opuštanje i moj kiseli osmijeh dok su mi objašnjavali da dignem ruku kao znak da je prebolno, ako zatreba.

Dobila sam tajice i jednostavnu bijelu majicu, legla na stol i prepustila se na sve ili ništa. Sat vremena kasnije - izašla sam sa smiješkom. Moguće da je to bilo zbog činjenice što sam napol očekivala nekakvo mučenje, a moguće i da je moja bolna kičma zaista tvrd orah - mene ni u jednom trenutku nije boljelo a ma baš ništa. Dapače, kombinacija pritiska, istezanja i "klasičnog" masiranja uspješno me opustila bez ikakvih tragova boli, a zaklela bih se i da sam iz Changa išetala malo lakša. Osobito me iznenadilo koliko mi je pasala masaža i istezanje nogu i kukova, gdje je očito čučala napetost koje nisam bila ni svjesna. Isto vrijedi i za vrlo ugodnu masažu glave. Za potpuni efekt na leđima i kralježnici, mislim da ću se morati vratiti još nekoliko puta.

undefined

Autor i foto: Extravagant